2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Búcsúzik a Bartók Plusz Operafesztivál 2013

Látványos előadások, a pénzügyi lehetőségekhez mérten gazdag program… A Bartók Plusz Operafesztivál 2013. évi mérlege: nyolc ősbemutató (Orbán György: Bűvölet; Vajda János: Don Perlimplín és Don Cristobal; „A jövő kulcsa” operaíró versenyre jelentkezett 3 szerző bemutatói; a versenyen kívül színpadra állított Dobos Attila: Az ember tragédiája; valamint Iván Sára: Ez történt Bécsben című operettje); két klasszikus: a Traviata (az „Ezrek operája” program 3 napján) és a Don Quichotte.

Az idei fesztiválon négy külföldi társulat lépett fel (kolozsvári, nagyszebeni, libereci, moszkvai). Az elmaradhatatlan Bartók-előadások mellett a kínálatot teltházas promenád-hangversenyek, balett és bábjáték is színesítette. A vendégprodukciókban – három előadás kivételével – a fesztivál is részt vett mint szellemi kezdeményező vagy résztvevő.

A Bartók Plusz Operafesztivál 2013-ban először hirdetett operaíró versenyt, amelyre kilenc pályamű érkezett. A nemzetközi operaíró verseny, a jövő népoperáinak és operaszerzőinek keresése 2014-ben és 2015-ben is tovább folytatódik.

Találkozzunk jövőre újra, a Bartók Plusz 2014 rendezvényein!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek