2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Bizalom:otthon és a színpadon

A 2000-es évek New Yorki jazz élet egyik legnagyobb felfedezettje Rebecca Martin énekesnő. Az azóta Grammy díjas Jesse Harris-szel kezdte munkásságát. 2002 -es Middlhope albuma bekerült a New York Times legjobb tíz jazz kiadványa közé, 2006-ban pedig már a Carnegie Hallban adott nagysikerű koncertet.

Társa, Larry Grenadier a világklasszis jazzbőgős, pedig olyan szólisták mellett pallérozhatta magát, mint Joshua Redman, Mark Turner, David Shánchez, és Danilo Perez, sõt, több turné erejéig oszlopos tagja volt John Scofield és Pat Metheny formációinak is. A két előadó nem csak az életben, hanem a zenei világban is egy párt alkotnak.

A kettejük együttműködésének gyümölcseként jelent meg Twain című lemezük. A számok rendkívüli intimitása, melankolikus higgadtsága kapcsolatuk bensőségességét tükrözi. 2011-be Rebecca stressz hatására, néhány hónapra elvesztette hangját. E lelki megrázkodtatást
követően született meg az a sajátos légkör, amely uralja a lemezt és kettejük közös munkásságát. Az énekesnő identitásválsága és férje gyengéd, megértő támogatása volt, amely termőföldként szolgált az új album megszületésében. Külön érdekesség, hogy az anyag nagy részét szó szerint szobazenekarként, közös lakásuk hálószobájában rögzítették.

Az amerikai duó, turnéjuk egyik állomásaként, November 6-án, 20:00 órától, a „Világsztárok a Budapest Jazz Clubban” c. sorozat keretén belül lép fel először Budapesten.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek