2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Bíró Tibor a 2013-as év Múzsa díjasa

Ünnepi gálaműsorral köszöntötték pénteken este a Miskolci Nemzeti Színházban a színművészek és táncosok, valamint a Balázs Győző Református Líceum diákjai az idei múzsa díjast. A film világát idéző műsort adtak, ezzel ajándékozva meg a 2013-as Múzsa-díjast, Bíró Tibort.

 

A Miskolci Múzsa Díj Alapítvány – amelyet 14 évvel ezelőtt a Szinva – Net Kft. tulajdonosa Vinnai János alapított, majd a Telvill Kft. és a Műépítész Kft.is csatlakozott hozzá, s ma is hárman finanszírozzák a díjat, – kuratóriuma idén Bíró Tibort, a Cine-Mis Kft. ügyvezető igazgatóját, a CineFest miskolci nemzetközi filmfesztivál fesztiváligazgatóját, ötletgazdáját tartotta érdemesnek a kitüntetésre.
Tizenkettedik alkalommal adományozzák oda Miskolc legrangosabb kulturális elismerését  a magyar kultúra napja alkalmából.

A díjátadó gála konferansziéja, Fandl Ferenc színművész beszélt a Múzsa-díj alapításáról, annak céljáról, s ismertette Bíró Tibor munkásságát, aki több mint 30 éve szolgálja a filmes kultúrát Miskolcon, majd a kuratórium soros elnöke dr.Torma András rektor átadta az elismerést.
A Miskolci Múzsa Díj Alapítvány kuratóriumának állandó tagja a miskolci teátrum mindenkori direktora is. Kiss Csaba, a színház vezetője tavaly különdíjakat alapított, amelyeket ezúttal Szegedi Dezső színművész és a Miskolci Szimfonikus Zenekar kapott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miskolci Múzsa Díjasok:
2002: Müller Péter Sziámi, a miskolci operafesztivál ötletgazdája
2003: Kovács László, a Miskolci Szimfonikus Zenekar karnagya
2004: Márton Éva operaénekes
2005: Miskolc Dixieland Band
2006: Szinvavölgyi Néptáncműhely
2007: Miskolci Nemzeti Színház és közönsége
2008: Miskolci Galéria és mindenkori alkotóközössége
2009: Kamarás Máté
2010: Máger Ágnes festőművész
2011: Fazekas kórus
2012: Ferencz István építész
2013: Bíró Tibor, a Cine-Mis Kft. ügyvezető igazgatója, a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál fesztiváligazgatója

További fotók megtekintéséhez kattintson ide!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek