2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Beteg gyermekeknek gyűjt Ada és Kocsis Tibi

Tudatos fogyasztásra buzdít Kocsis Tibor, Tóth Andi, Ada és Gryllus Vilmos: mind a négy híresség csatlakozott a JátékNet.hu Webáruház által szervezett játékfesztiválhoz, melyen a Bethesda Gyermekkórház számára gyűjtenek játékokat.

Az Eurostat adatai szerint 2014-ben a magyar gyermekek 35 százalékának kellett súlyos anyagi gondokkal szembenéznie. Bár a játéknak komoly szerepe van a szociális, fizikai és kognitív fejlődésben, ezeknek a nehéz helyzetben élő gyermekeknek kevés lehetősége van az ilyen jellegű kikapcsolódásra. Ez nemcsak náluk, de a beteg gyermekek esetében is nehézséget jelent: miközben a gyógyuláshoz is nagymértékben hozzájárul a játék, a kórházak a rendelkezésre álló keretükből keveset tudnak ilyen célra fordítani.

Ezen a helyzeten szeretne segíteni a JátékNet.hu Webáruház. „Miközben csak Angliában évente 8,5 millió működőképes, jó állapotú játék kerül a szemétbe – sajnos hazai adatok egyelőre nem állnak rendelkezésre –, addig számos gyerek marad játék nélkül – mondta el Bognár Ákos, a JátékNet.hu ügyvezetője. – Sok esetben a szülők egyszerűen azért dobják ki a megunt játékokat, mert nem tudják, hogyan juttathatnák el azokat a megfelelő helyre, ezért indítottuk el a ’Hozd vissza megunt játékodat!’ kezdeményezést.” Az akció lényege, hogy a játékwebáruház által május 23-án, a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban megrendezett játékfesztiválon bárki leadhatja már nem használt játékait, melyet a JátékNet.hu saját felajánlásával kiegészítve eljuttat a Bethesda Gyermekkórház számára. „A kórháznak és hivatalos alapítványának rendkívül sok, a kórház életében nélkülözhetetlen, nagy anyagi ráfordítással járó feladatai vannak. Így arra sajnos nincs lehetősége, hogy ajándékokat, játékokat vásároljon, ezért mindig különösen örülünk és hálásak vagyunk a hasonló felajánlásokért” – mondta el Timár Julianna, a Bethesda Gyermekkórház alapítványi munkatársa.

A kezdeményezéshez csatlakozott Ada, az X-Faktor győztes Kocsis Tibor és Tóth Andi, valamint Gryllus Vilmos előadóművész is, akik személyesen is részt vesznek az ingyenes rendezvényen. „Nagyon jó gondolatnak tartom, hogy így segítsük a beteg gyermekek gyógyulását, hiszen a játéknak nagyon sok jótékony hatása van, és minden gyermek életében meghatározó emlékek kapcsolódnak hozzá – emelte ki Ada. – A saját gyermekkoromból én például a babákra emlékszem vissza legszívesebben, de mind a mai napig örömmel játszom különböző társasjátékokkal.”

A játékfesztiválon a gyűjtés mellett színes programok, sportvetélkedők, kreatív és ügyességi játékok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A JátékNet.hu Ada társaságában május 26-án, a webáruház által felajánlott játékcsomaggal kiegészítve adja át az előválogatott adományokat a Bethesda Gyermekkórház számára. „A kórházban gyógyuló beteg gyermekek számára mindig nagy örömet jelent, ha megajándékozzák őket. Ilyen alkalmakkor azt tapasztaljuk, hogy nemcsak nekik, hanem a szülőknek is örömet, és talán egy pici megkönnyebbülést jelent, amikor önfeledten játszani látják egyébként beteg gyermeküket” – jegyezte meg Timár Julianna.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek