2021. 10. 26. kedd

Dömötör
1 EUR 365 HUF
1 GBP 434 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Beteg gyermekéért aggódott az Operettszínház színésze

Beteg gyermekéért aggódott az Operettszínház színésze

Siménfalvy Ágota, az Operettszínház színművésze 2,5 éves kisfiával a kórházak visszatérő vendége volt.  Még ma is fájó szívvel emlékszik vissza akkori kiszolgáltatott helyzetére.

Azt azonban nem felejtette el, hogy a fájdalomra, a türelmetlenségre, az unalmas órák eltöltésére a legjobb gyógyír a mese volt. Éppen ezért Ágota örömmel változott egy délután erejéig mesedoktorrá, és küldte el kedvenc történetét a beteg gyerekeknek. A meseolvasáshoz az Operettszínház ifjú sztárjai is csatlakoztak, így Jenes Kitti, Veréb Tamás, Gömöri András Máté és Angler Balázs is kedvenc mesehőse bőrébe bújt.
„Anyukaként a saját tapasztalataimból tudom, milyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek a családok, ha egy kisgyerek akár csak pár napot is kórházban kényszerül eltölteni. Arról nem is beszélve, ha a kórházi tartózkodás hosszabbra nyúlik, fájdalmakkal jár, vagy esetlegesen elkülönítve kell lennie a kis betegnek” – mesélte Siménfalvy Ágota. „Minden gyermeknek nagyon nehéz, ha kiszakítják a megszokott környezetéből, a meghitt, színes gyerekszobából és egy rideg környezetben, ágyhoz kötve kell hosszabb időt eltöltenie. Ilyenkor nagyon lassan vánszorog az idő. Bízom benne, hogy a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program videói feledtetik majd a gyerekekkel betegségeiket, jókedvre derítik őket, képzeletben elrepülhetnek a mesék varázslatos világába és ez valóban hozzájárulhat mihamarabbi gyógyulásukhoz! A kollégáimmal együtt mondhatom, hogy olyan örömmel táncoltunk, énekeltünk, illetve olvastuk fel a kamerán keresztül a népmeséket, mintha személyesen is ott ülhettünk volna a gyerkőcök ágyánál!”
Az Operettszínház kedvelt színészei – Siménfalvy Ágota, Jenes Kitti, Veréb Tamás, Gömöri András Máté és Angler Balázs – az Erdei Kalamajka egyes részleteit, dalait és további vidám történeteket mondtak videóra, ezzel csatlakozva a K&H gyógyvarázs mesedoktorok sorába.
„Gyermekkoromban nekem is nagyon sokat meséltek a szüleim, és hiszem, hogy a történeteken keresztül rengeteg szeretetet tudunk a beteg gyerekeknek adni” – mondta el Veréb Tamás. „Színészként is feladatomnak érzem, hogy a művészeten keresztül hozzájáruljak a rászorulók, a beteg gyerekek gyógyulásához, ezért csatlakoztam az online mesemondók táborához.”
A színészek meséi azt a jelenleg 424 történetet tartalmazó mesetárat bővítik, amiket az ország 40 kórházában eddig 48 000 alkalommal néztek meg a gyerekek a K&H gyógyvarázs Youtube csatornáján keresztül.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Sokaknak segít a Civilút Alapítvány Hiánypótló és egyben szemléletformáló internetes platformot hozott létre a Civilút Alapítvány egy évvel ezelőt…
Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

További cikkek

Komolyan veszi azt a régi mondást Bódi Sylvi, hogy „minden nap egy alma az orvost távol tartja”. A modell, aki aranykalászos gazda minősítéssel is ren…
A Filharmónia Magyarország miskolci bérletének új évadát a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje nyitja meg 2021. október 26-án a Miskolcon a Művészete…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum