2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: A magánvagyonukkal feleljenek az olimpiarendezés költségeiért a fideszes képviselők

DK: A magánvagyonukkal feleljenek az olimpiarendezés költségeiért a fideszes képviselők

Miközben a gazdag nyugati országok sorra mondanak le a 2024-es olimpia megrendezéséről, az Orbán-kormány már a pályázati szakaszra is milliárdokat költött el. Boston és Hamburg is abban a tudatban mondta le a pályázatot, hogy az olimpiarendezés költségei jellemzően az eredetileg tervezett többszörösére szoktak növekedni.
Ugyanaz történhet az olimpiával, mint most a vizes VB-vel. A kormány eredetileg azt mondta, hogy a vizes VB 8 milliárd forintba fog kerülni, a valóságban most tartunk 90 milliárd forintnál, ami több, mint tízszerese a tervezettnek. Felelős nincs, az adófizetők pedig fizetnek, holott ez annyi pénz, mint a kórházak adósságának közel kétszerese. Ha az olimpia költségei is ilyen mértékben szaladnának el, az végzetes lenne az országra nézve.

A Demokratikus Koalíció szerint addig egyetlen forintot sem lenne szabad olimpiára költeni, amíg az oktatás és az egészségügy is az összeomlás szélén áll. A DK minden fideszes országgyűlési és fővárosi képviselővel alá akarja íratni azt a nyilatkozatot, amelyben az olimpiát támogatók vállalják, hogy éves átlagjövedelmük kétszeresével felelnek az olimpia költségeiért. Azt is ki kell dolgozni, hogy a most milliárdokat kereső tanácsadók is felelősségre vonhatóak legyenek. A DK szerint ideje, hogy a fideszes kevesek felelősséget vállaljanak a magyarok pénzéről hozott döntéseikért.

Oláh Lajos
Országgyűlési képviselő
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum