2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Beszélő fejek és Mars-robotok a Miskolci Egyetemen

Digitális bemondó számolt be a Miskolci Egyetem hallgatóinak Marsrobot-expedíciójáról – ez a mondat ugyan nem a valóságban hangzott el (egyelőre), de csupán idő kérdése, hogy a kifejezések egy valós tartalmú mondattá legyenek. Hiszen minden elem adott hozzá: valósághű érzelmeket is kifejező digitális beszélő fejek programozásán dolgoznak miskolci informatikus-hallgatók; míg diáktársaik egy másik laboratóriumban évente új, egyre bonyolultabb és több képességgel rendelkező, programozható Mars-járó robotot terveznek. Mindez és sok más, a jövőbe mutató, de korántsem science fiction kutatás, fejlesztés a Miskolci Egyetem Informatikai Intézetének laboratóriumaiban zajlik.

A digitális bemondó és a Mars-robotok szeptember 11-én, szerdán délután 2 órára várják Önt és/vagy szerkesztősége Munkatársát az egyetem Informatika épületének II. emeletén, az Automatizálási és Kommunikáció-technológiai Tanszék 201-es laboratóriumában, hogy ízelítőt adjanak a jövő napjainkban, a Miskolci Egyetemen épülő elemeiből. Kicsik és nagyok pedig a szeptember 27-i Kutatók éjszakája programjain nyerhetnek betekintést e különlegességekbe.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…