2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Beszédes ecsetvonások

„…műveiben jelen vannak Vasarely op artja, Modigliani finom vonaljátékának reminiszcenciája, Picasso váltakozó drámai hangvétele, Csontváry szimbólumteremtő szuverén látása, de egyik sem plágium, mindegyik pálfyjuliannaian egyedi.” – írja Szőlőssy Tibor újságíró Pálfy Julianna festőművész, író alkotásairól.

A művésznőnek, a neves nívódíjas festőművész Pálfy István (Putyu) feleségének nyílt kiállítása augusztus 17-én a Rózsa Étteremben. A tárlaton Murányi Norbert kurátor mondott köszöntőt, majd pedig Szabó Lili művészettörténész nyitotta meg a kiállítást.
Pálfy Juliannát már gyermekkora óta foglalkoztatta a képzőművészet. A pályaválasztáskor két irány érdekelte. A művésznő akkor a magyar szak helyett a képzőművészeti főiskolát választotta. „Pályám során sokfelé vitt a sorsom, így festettem templomokat, rajzoltam plakátokat, majd tervező-szerkesztőként dolgoztam évekig. Ez utóbbinál az írás és a képzőművészet összekapcsolódott. A gyermekeim otthonról való kirepülése után több időm volt a festésre, az írásra. Két gyermekeknek szóló könyvem jelent meg a Móra Ferenc kiadónál. Jelenleg a következő könyvemen dolgozom. A festés pedig maradt, mint örök valami. Ezt a szakmát igazán megtanultam és szeretem.” – mondta el előmeneteléről Pálfy Julianna.
A bemutatott alkotások között többféle stílusú és témájú képet láthatunk, amelyeknél a művésznő gazdag, változatos, a szemet gyönyörködtető, a lelket pihentető színeket használt.
„Vannak itt kubista, expresszionista képek, és természetesen nőket ábrázoló festmények, mert azt mondom, hogy az adott világ aktuális nőalakjait, mint a finomság, szépség szimbólumait is meg kell festeni. A témát úgy választja az ember, hogy mihez van kedve, vagy mit szeretne elmondani. Én az alkotásaimmal nem mesélek el semmit, hanem én inkább a bennem lévő szépséget, érzéseket, színes világot szeretném kivetíteni a vászonra.” –  vallja Pálfy Julianna.
Látogassunk el szeptember 6-ig a Rózsa Étterembe, hogy élvezhessük és átéljük Pálfy Julianna művésznő lelki nyugalmat és feltöltődést árasztó festményeinek szívmelengető hatását.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek