2022. 05. 21. szombat

Konstantin
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF

Beporzók napja a Herman Ottó Múzeumban

2020. március 10. 9-17 óra – Pannon-tenger Kiállítóépület

 

A Herman Ottó Múzeum is csatlakozott az országosan meghirdetett Beporzók napjához, mely alkalomból március 10-én (kedden) kisebb akciókkal szeretné felhíni a figyelmet arra a hasznos állatok által végzett munkára, amelynek köszönhetően még van gyümölcs az asztalunkon, ihatunk kávét, kakaót… Hosszan sorolhatnánk, mi mindenről kellene lemondanunk, ha a rovarok, szúnyogok, lepkék, kolibrik stb. nem poroznák be a növényeket. A beporzás jelentőségét az az Albert Einsteinnek tulajdonított mondás fejezi ki a legjobban, miszerint ha kihalnának a méhek, csupán négy évvel élné túl őket az emberiség.

 

Azok a vendégeink, akik március 10-én 9 és 17 óra között ellátogatnak a Pannon-tenger Kiállítóépületbe, játékos formában ismerkedhetnek meg a méhek roppant szorgos világával. A rendezvény résztvevőinek ajándékkal kedveskedünk.

 

Csoportos látogatóinkat kérjük, részvételi szándékukat jelezzék Rónyai Krisztinánál a 70/367-2206 telefonszámon.

 

 

 

 

Szabó Lőrinc Közelebb

 

Március 11., szerda 16.00 óra (Színészmúzeum- Thália-ház)

 

A Közelebb sorozat 2020-ban folytatódik.

A múzeumi olvasószobában Kaffka Margit és Ady Endre után idén a 120 éve született Szabó Lőrinc munkássága előtt tisztelgünk.

 

Vendégünk Filip Gabriella Szabó Lőrinc-díjas szerkesztő. Beszélgetőpartnere Üveges Tamás költő a Spanyolnátha művészeti folyóirat szerkesztője.

 

Az est házigazdái: Vass Nóra és Mikita Gábor, akik vendégeik és természetesen a közönség bevonásával beszélgetnek Szabó Lőrinc munkásságáról, életéről a sorozat harmadik évadjában.

 

 

 

 

 

Barangolásaim 2.

 

Utazások térben és időben – Farkas Gyula kiállításának megnyitója

 

Március 11., szerda 17.00 óra (Feledy-ház)

 

A kiállítást megnyitja: Gyarmati Béla újságíró

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum