2024. 05. 1. szerda

Fülöp, Jakab
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF

Beporzók napja a Herman Ottó Múzeumban

2020. március 10. 9-17 óra – Pannon-tenger Kiállítóépület

 

A Herman Ottó Múzeum is csatlakozott az országosan meghirdetett Beporzók napjához, mely alkalomból március 10-én (kedden) kisebb akciókkal szeretné felhíni a figyelmet arra a hasznos állatok által végzett munkára, amelynek köszönhetően még van gyümölcs az asztalunkon, ihatunk kávét, kakaót… Hosszan sorolhatnánk, mi mindenről kellene lemondanunk, ha a rovarok, szúnyogok, lepkék, kolibrik stb. nem poroznák be a növényeket. A beporzás jelentőségét az az Albert Einsteinnek tulajdonított mondás fejezi ki a legjobban, miszerint ha kihalnának a méhek, csupán négy évvel élné túl őket az emberiség.

 

Azok a vendégeink, akik március 10-én 9 és 17 óra között ellátogatnak a Pannon-tenger Kiállítóépületbe, játékos formában ismerkedhetnek meg a méhek roppant szorgos világával. A rendezvény résztvevőinek ajándékkal kedveskedünk.

 

Csoportos látogatóinkat kérjük, részvételi szándékukat jelezzék Rónyai Krisztinánál a 70/367-2206 telefonszámon.

 

 

 

 

Szabó Lőrinc Közelebb

 

Március 11., szerda 16.00 óra (Színészmúzeum- Thália-ház)

 

A Közelebb sorozat 2020-ban folytatódik.

A múzeumi olvasószobában Kaffka Margit és Ady Endre után idén a 120 éve született Szabó Lőrinc munkássága előtt tisztelgünk.

 

Vendégünk Filip Gabriella Szabó Lőrinc-díjas szerkesztő. Beszélgetőpartnere Üveges Tamás költő a Spanyolnátha művészeti folyóirat szerkesztője.

 

Az est házigazdái: Vass Nóra és Mikita Gábor, akik vendégeik és természetesen a közönség bevonásával beszélgetnek Szabó Lőrinc munkásságáról, életéről a sorozat harmadik évadjában.

 

 

 

 

 

Barangolásaim 2.

 

Utazások térben és időben – Farkas Gyula kiállításának megnyitója

 

Március 11., szerda 17.00 óra (Feledy-ház)

 

A kiállítást megnyitja: Gyarmati Béla újságíró

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…

További cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…