2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
Operafesztivál nyitány

„BARTÓK + EURÓPA 2010”

„BARTÓK + EURÓPA 2010”Június 9-én a nyitóhangversennyel hivatalosan megkezdődik a „Bartók + Európa 2010” Miskolci Nemzetközi Operafesztivál. A tizedik, jubileumi operaünnep az európai kultúra sokszínűségét mutatja be a zene nyelvén. Az este 8 órakor kezdődő programban közreműködik Elena Mosuc, Alex Vicens és a Pannon Filharmonikusok, vezényel: Ivan Anguelov. Műsoron Bartók Béla és Vajda János művei, valamint operarészletek csendülnek fel a Nagyszínházban.

A hangverseny előtt két kiállítás-megnyitóra invitáljuk az érdeklődőket:

17 órakor a Herman Ottó Múzeum Papszeri épületében Gustav Mahler és Bécs című

kiállítást Mesterházy Máté zenetörténész nyitja meg, köszöntőt mond Dr. Elisabeth Kornfeind, az Osztrák Kulturális Fórum igazgatója

19.30 órakor a hangverseny előtt, Miskolci Nemzeti Színház emeleti társalgójában

Bartók grafikus szemmel, a Miskolci Galériával közös kiállítást Máger Ágnes festőművész ajánlja a vendégek figyelmébe.

Az utcai kísérő rendezvények 18 órakor felvonulással kezdődnek, a menet a Széchenyi utcán vonul a Városház tér felé.

 

Az operafesztivál segít!

Az elmúlt hetek tartós esőzései nyomán kialakult árvizek családok százait hozták kilátástalan helyzetbe Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Több száz embert kellett kitelepíteni otthonából, házak dőltek össze, többen minden vagyonukat elvesztették. A bajba jutottak megsegítésére adománygyűjtést szervez a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál a „Bartók + Európa 2010” fesztivál idején, június 9-20 között a Magyar Vöröskereszttel együttműködve.

A fesztivál előadásainak helyszínén – a Miskolci Nemzeti Színházban, a Jégcsarnokban, a Miskolci Egyetemen és a templomokban – kihelyezett perselyekben a Magyar Vöröskereszt gyűjt pénzadományokat.

Tartós élelmiszert, tisztítószereket, valamint játékokat, könyveket a Városház téren felállított vöröskeresztes házakban fogadnak – és juttatják el naponta a rászorulókhoz.

Az is támogatja az árvízkárosultakat, aki akár csak egyetlen pohár bort vásárol az Erzsébet téren! Az adománygyűjtésbe bekapcsolódnak a fesztivál külső rendezvényeinek közreműködői is: a Borfesztivál, illetve a Széchenyi utcai Kézművesvásár résztvevői bevételük 5 %-át ajánlották fel jótékony célra.

Az operafesztivál nem csak a közönséget, hanem a fellépőket is arra kéri, támogassák Borsod-Abaúj-Zemplén megye árvízkárosultjait.

Mi, akik részesei vagyunk az opera ünnepének és megtehetjük, segítsük azokat, akik rászorulnak a közösség együttérzésére és támogatására!

Miskolc közvetlen környékén – Felsőzsolcán, Ongán –, illetve több észak-borsodi településen – Edelény, Szendrő – most még a víz az úr. Összefogással, együttes erővel azonban segíthetünk az újrakezdésben!

 

Az árvízi helyzet átírta a programnaptárt

 

Az észak-borsodi rendkívüli árvízhelyzet átírta a fesztivál vidéki programjainak naptárát: Edelényben és Felsőzsolcán elmaradnak előadások, az aggteleki koncerthelyszín kerülő úton közelíthető meg.

ELMARAD

Szent Efrém Férfikar koncertje – Június 12., szombat 20.00 óra, görög katolikus templom, Felsőzsolca

Wolfgang Amadeus Mozart: A varázsfuvola (keresztmetszet) – Június 12., szombat 15 óra, Rendezvények Háza, Felsőzsolca

Az Anima Vonósnégyes hangversenye – Június 18., péntek 18.30 óra, Edelényi református öregtemplom (Edelény, István király útja 47.)

Az előadásokra a jegyek visszaválthatók

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek