2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Az MVM több mint száz millió forintos adománnyal támogatja a hátrányos helyzetű gyermekeket

Az MVM több mint száz millió forintos adománnyal támogatja a hátrányos helyzetű gyermekeket

Közel 800 beteg és hátrányos helyzetű gyermek töltött el együtt egy felejthetetlen napot a Millenáris Parkban az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és az MVM Partner Zrt. közös rendezvényén. Az Élménynapon a gyermekeket segítő alapítványok több mint 100 millió forint adományban részesültek.

Nyolcadik alkalommal rendezte meg idén az MVM Partner Zrt. az Élménynapot, amelyhez 2011-ben az MVM Zrt. is csatlakozott. Az esemény célja, hogy egy felejthetetlen élményt szerezzen a tartósan beteg, értelmi fogyatékos, mozgáskorlátozott, illetve hátrányos helyzetű, de egészséges gyermekeknek.

A rendezvényen a két energetikai társaság tíz gyermekeket segítő alapítványnak nyújtott át adományt összesen 102 000 000102 000 000forint értékben.

Adományban részesült az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, a Motivál-Ló Alapítvány, a Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület, a Gondolkodj Egészségesen! Alapítvány, az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa, a Bethesda Gyermekkórház, a Heim Pál Gyermekkórház, a Semmelweis Egyetem I. és II. számú Gyermekgyógyászati Klinika, valamint a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület.

„Az MVM kiemelt gazdasági szerepe mellett társadalmilag is fontos szereplő, ezért komoly figyelmet fordít a hátrányos helyzetű gyermekek támogatására. Az Élménynapon mintegy 100 önkéntes munkavállalónkkal együtt gondoskodtunk arról, hogy a gyerekek és családtagjaik egy napra megfeledkezhessenek a problémáikról” – mondta Dr. Bentzik Réka, az MVM Zrt. megbízott kommunikációs igazgatója a rendezvényen.

Bally Attila, az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy a társaság idén már nyolcadik alkalommal rendezte meg az Élménynapot, az évek során pedig több száz millió forint támogatást nyújtott azoknak az alapítványoknak, amelyek emberfeletti munkát végeznek a sérült és hátrányos helyzetű gyermekekért. Hozzátette, a tíz szervezet többek között betegellátó eszközök pótlására, speciális orvosi műszerek beszerzésére, épületek felújítására, illetve alapvető tevékenységének fenntartására fordítja majd az összeget.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek