2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Létrejött a Terrorellenes Koordinációs Központ – Mivel foglalatoskodik akkor a TEK?

DK: Létrejött a Terrorellenes Koordinációs Központ – Mivel foglalatoskodik akkor a TEK?

A kormány bejelentette, hogy a párizsi terrorcselekmények hatására felállítja a Terrorellenes Koordinációs Központot. Lázár János a mai Kormányinfón azzal indokolta a döntést, hogy Magyarországon fokozni kell a biztonsági szintet – de akkor mit csinál vajon a TEK?

A kormány 2010 óta évi 10 milliárd forintot költött el a Terrorelhárítási Központ működtetésére. A terrorellenes szervezet saját hivatalos honlapja szerint “végrehajtja a terrorcselekmény és ahhoz kapcsolódó más bűncselekmények felderítését, megelőzését, megszakítását. Szervezi, koordinálja a terrorcselekmények elhárítását végző szervek tevékenységét, elemzi és értékeli a Magyar Köztársaság terrorfenyegetettségének helyzetét.” A TEK tehát pontosan azt a feladatot kellett volna ellássa az elmúlt öt évben, amire a kormány most létrehozta a Terrorellenes Koordinációs Központot. Tudjuk, hogy a miniszterelnök volt testőre által vezetett TEK az elmúlt 5 évben 50 milliárd forintot költött el, most már csak azt nem tudjuk, hogy pontosan mire.

A Demokratikus Koalíció nem érti, hogy mi szükség a Terrorellenes Koordinációs Központ felállítására, ha ugyanaz a feladata, mint a Terrorelhárítási Központnak. A DK választ vár a kormánytól: az új szervezet csak egy látszatintézkedés, vagy a kormány elégedetlen a TEK munkájával?

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek