2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Az esküvő Makány Márta szemével

Az a bizonyos nagy nap, melyről minden lány gyerekkorától fogva álmodozik, az összes életkorban, a világ legtöbb táján mind ugyanolyan jelentőséggel bíró esemény, s egyben egy fordulópont az életben: egy új kezdet. Nem csoda hát, hogy mindenki emlékezetessé szeretné ezt tenni. Azonban ahány ház, annyi szokás: egy esküvőt ezerféleképp meg lehet szervezni, rengeteg variánsa létezik. Talán meglepő, hogy ezúttal a méltán híres magyar divattervezőnk, Makány Márta vezeti be Esküvő című könyvén keresztül a menyasszonyokat és vőlegényeket, az álmodozókat és egyáltalán bárkit a jeles alkalom rejtelmeibe.

Menyasszonyi ruhát nemcsak viselni, hanem tervezni-varrni is élmény, hiszen ez is mint elengedhetetlen „kellék” része mindannak, ami örök emlékké varázsolja a boldogító igen kimondásának napját. Makány Márta már csak tudja ezt: a mögötte lévő tíz év alatt megálmodott és megvalósított ezer (!) ruhába szívét-lelkét beleadta – na de ez nem is csoda, ha az ember szenvedéllyel végzi hivatását. Ihletet, inspirációt az esküvő keltette érzéseiből merít, s az általa érzett szeretet kifejező eszköze maguk a ruhák. Ettől is olyan egyediek, megismételhetetlenek a divattervező alkotásai.

A könyvben nemcsak különlegesebbnél különlegesebb, szemkápráztató, lélegzetelállító ruhakölteményi kerülnek terítékre, hanem az esküvő számos egyéb fázisai is: az előkészületektől a ceremónián át egészen az azt követő hajnalig tartó ünneplésig – mindezt Márta mint közreműködő szemével. Így kapunk egy egyedi kalauzféle könyvet a témában, hiszen miközben segít eligazodni a különböző stílust, hangulatot keltő ruhák, sminkek, dekorációk és menük világában, addig egyben kicsit közelebb kerülhetünk a szerző személyiségéhez, életszemléletéhez is.

Aki eddig csak álmodozott arról, hogy esküvője Makány Márta kézjegyét- vagy lenyomatát is magán viselheti, azok számára ez elérhető közelségbe került ezzel a könyvvel. S legyen szó bármilyen személyiségű aráról, illetve igényről, elképzelésről, az nem jelent akadályt: garantáltan ötletet lehet meríteni belőle, melyek tárháza a szerző kreativitásának, szakmai tapasztaltságának köszönhetően gyakorlatilag végtelen.

Mindegy, hogy a házassághoz képest éppen mely életszakaszban állunk, Makány Márta könyvét éppolyan haszonnal és vágyakozással, áhítattal forgathatják a megállapodni készülők, mint amilyen édes nosztalgiába süllyedve a már gyűrűt viselők.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek