2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Az eltört korsó Budapesten

A Miskolci Nemzeti Színházban a tavalyi évad elején bemutatott, és azóta is nagy sikerrel műsoron tartott Kleist-vígjáték ezúttal Budapesten vendégszerepel: a Thália Színház immár hagyományosnak számító évad eleji programsorozatán, a Vidéki Színházak Fesztiválján. A fesztiválon idén hét nap alatt nyolc előadást (ebből hat nagyszínpadi) tekinthetnek meg az érdeklődők.

A program a Békéscsabai Jókai Színház produkciójával, Federico García Lorca: Bernarda Alba háza című spanyol drámájával kezdődik, mely a lorcai szöveg és a flamenco világának találkozásából született meg – az előadást Béres László álmodta színpadra. Ezt követően a Veszprémi Petőfi Színház előadásában Henrik Ibsen klasszikus színműve A vadkacsa lesz látható, Guelmino Sándor rendezésében.

A fesztivál harmadik napján Friedrich Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása című tragikomédia kerül színre az Egri Gárdonyi Géza Színházból, amelyet Csiszár Imre rendezett, majd másnap a Kecskeméti Katona József Színház hozza Jurij Poljakov népszerű orosz kortárs író Párcsere című darabját, Cseke Péter rendezésében. Az előadást 16 éven felülieknek ajánljuk.

A Miskolci Nemzeti Színház előadása, Heinrich Von Kleist vígjátéka, Az eltört korsó a fesztivál ötödik napján látható. A Szőcs Artúr rendezte előadás furcsa díszlete, humoros és olykor szatirikus fordulatai, valamint két főszereplője, Gáspár Tibor és Simon Zoltán játéka révén is méltán tarthat számot a pesti közönség figyelmére is.

Ezt követően ismét Kleist: az ismert német drámaíró elbeszélése nyomán írta Tasnádi István a Közellenség című zenés uszítást, melyet a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház ad elő, Sztarenki Pál rendezésében, zárásul pedig két stúdióprodukciót láthatnak a nézők: Kaposvárról Gareth Armstrong: Shylock című darabját, melyben a „shakespeare-i velencei kalmár történet áll a feje tetejére – Kőváry Katalin rendezésében, valamint a Váci Dunakanyar Színházból  Václav Havel: Audiencia és Vernisszázs című színműveit láthatják majd, Nagy Péter István rendezésében.

A fesztivál előadásait ismét öttagú zsűri kíséri majd figyelemmel.

Fotó: Miskolci Nemzeti Színház

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…