2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Narconon Bringatúra „2 ezer km, 2 keréken, 2 hét alatt, 2 ezer gyerekért”

Narconon Bringatúra „2 ezer km, 2 keréken, 2 hét alatt, 2 ezer gyerekért”

3. Nap 2015.09.01.  Szemere – Kisvárda 134,7 km

VIGYÁZAT, FOGYÁSVESZÉLY!

Napi 4000-4500 kalóriát égetünk a Narconon Bringatúrán, de nem mondanám, hogy többet eszünk, mint egy átlagos hétköznapon, sőt! Nem kívánunk sok ételt, inkább inni akarunk (vizet!), és gyümölcsfélékre vágyunk. Azért persze eszünk, rendes, tápláló ételeket, de nem többet, mint máskor. Közben lenyomunk 120-140 km-t, és elégetünk mondjuk 4000 kalóriát. Még számolni se kell, nyilvánvalóan több a felhasználás, mint a bevitel. Igényeljük a sót, mert nem csak a vizet, hanem az elvesztett sót is pótolni kell a szervezetben, fogyasztunk ezen kívül vitaminokat, és estére, bár fáradtnak, mégis kiegyensúlyozottnak érezzük magunkat.

Ébresztő 6-kor, 6:45-kor már hegyre fel, és tempós tekerés, csak, hogy ott lehessünk Sátoraljaújhelyen, a Trefort Ágoston Szakképző Iskolában, ahol Kovács Zoli az első előadását tarja. image2.JPG

Átlag sebességünk (hegyek között) 19 km/óra. Mi nem vagyunk országúti kerékpárosok, hanem csomagokkal, esőruházattal, vízzel és technikai eszközökkel felszerelt „terep bringások”.  Út közben összefutunk egy sráccal, aki strand papucsban hajt egy öreg gépet, a kaszát a vázhoz kötve, a vizeskannát a csomagtartóra erősítve halad az úton, velünk egy irányban. Lehagyjuk, köszönünk, mire ő: „versenyzünk?” Talán örökre rejtély marad, hogy mire is gondolt, de bennem a következő sorok derengenek fel:

„Vagyok olyan legény, mint te,
Vágok olyan rendet, mint te…”

Sátoraljaújhelyen meglepően finomat és bőségeset ebédelünk a Halász Csárdában, aztán irány a „pálya”. Amúgy magyarosan visszafordulok, és nyílvessző helyett egy jól irányzott fotót lövök a Zempléni hegységre, ami az északi hegyvidéki megpróbáltatásaink utolsó helyszíne. Innentől nincs több emelkedő – de lejtő se, és hűs, árnyas erdők se, a nap pedig hevesen perzsel. A GPS is megadja magát, a telefonon figyelmeztető szignál, és felirat jelzi a túlhevülést.
image3.JPG
Zoli 2 előadást tartott ezen a feledhetetlenül nyáriasra sikerült napon, összesen 124 diáknak.
Vajon mi vár ránk holnap?

Üdvözlettel:

András 8D

Szöllősy András

Narconon Bringatúra

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …