2024. 05. 6. hétfő

Frida, Ivett
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Az 50 éves Kaffka novemberi programjai

Foci és tánc

Mint arról már korábban hírt adtunk a miskolci Kaffka Margit Általános Iskola ötven esztendős az idén, s gazdag programsorozattal ünneplik a kerek évfordulót.Októberben vette kezdetét a programok sora, egy különleges eseménnyel, amikor is a jubileum”0.óráján” egy igazi go-kart bemutatót láthattak kicsik és nagyok az iskolaudvaron. Hercsik Vince az iskola tanulója ült a kormánynál, aki ifjú kora ellenére országosan is jó eredményekkel büszkélkedhet.

November folytatódnak a programok, így 25-én lesz a Magyar Labdarúgás Napja, amelyet az iskolában is megünnepelnek, hiszen ennek a sportnak az iskola történetében hagyományai vannak, így meghívták a DVTK NBI-es csapatát és a régi foci-sulisokat és egy több generációs meccset játszanak 12.30-kor az iskola tornatermében.Híreink szerint a régi nagyok elfogadták a meghívást, és majd együtt rúgják a bőrt az ifjakkal.

November 26.-ára pedig egy olyan szakmai konferenciát hívnak össze, amely a Kaffka utolsó évtizedéhez kapcsolódik. Ez pedig a tánc. Az I. Miskolci művészetoktatási szakmai találkozó, és továbbképzésnek ad helyet az iskola társastánc-pedagógusok részére. Az ország minden részéről érkeznek a szakemberek, s olyan neves előadókkal találkozhatnak, mint Sziliné Csáki Emília a szakma egyik legelismertebb koreográfusa, Zsámboki Marcell, a Táncművészeti Főiskola intézet-igazgatója, és Horváthné Berta Ágota a Savaria művészeti vezetője. Mindezek mellett – mint azt Mezeiné Varga Éva igazgatótól megtudtuk, – meghirdették a Kaffka- Fotó pályázatot ” Az 50 legszebb Miskolc fotó címmel – 50 legszebb iskolai emlékkép”, amelyre 2010 április 15-ig pályázhatnak, s a legszebb 50 képből kiállítás nyílik május 11-én Miskolc Város Napján iskolában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…

További cikkek