2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Anyuci testet ölt

A rajongók nem kis örömére, huszadik alkalommal tér vissza a Laurell K. Hamilton alkotta, Anita Blake, az emblematikus (és gyógyíthatatlan szexlázban szenvedő) vámpírvadásszá érett hősnő. A Tigrisvadászatban rendesen felkötheti a bugyiját: ugyanis „anyuci” cseppet dühös: gyilkolni támad kedve, azzal a hátsó szándékkal, hogy megszerezze a jogos jussát – egy szép formás kis testet. S amit egyszer elhatároz, azt bizony bármi áron véghez is viszi. Elég nagy veszélyben van hát Anita, hisz nemcsak egy ügyet kell megoldaniuk, hanem az ő és társa élete is kockán forog.

Ártatlan áldozatok hullanak, mint a legyek, az Egyesült Államok északnyugati partvidékén – és cseppet sem barátságos, kíméletes módszerekkel. Mindegy nyom arra utal, hogy nem emberi elkövető áll a háttérben, ezért az ottani hatóság felkéri Anita Blake-et és Ted Forrestert, hogy segítsenek a nyomozásban. Kiderül, hogy a Harlekin nevű titkos vámpírrendőrség keze van a dologban.

Mindeközben Minden Sötétségek Anyja is mocorog: ugyanis korántsem halt meg: mivel szelleme nem lett az enyészeté a pusztításban. Ettől függetlenül testre még szüksége van, s nem másra feni a fogát, mint Anitára. Edward – akit minden idők leghatalmasabb vámpírja el akar tüntetni a föld felszínéről – meggyőződése, hogy a gyilkosságsorozat csupán csalétek.

Az írónőtől megszokottakhoz híven, a könyv nagyon izgalmas, az események – változó intenzitással ugyan, de – pörögnek, amire a nyomozás is rásegít. Ezúttal talán több benne a rizsa, a filozofálgatás és az elmélkedés – de nincsen ezzel probléma, hiszen ez is mutatja, hogy mindig tud kicsit újat hozni a szerző. Emellett, illetve ennek megfelelően hangsúlyosabb is a karakterfejlődés (különösen Anitán vehető ez észre), és az Anita-Edward közti (elmélyülő) barátság is több figyelmet kap.

Hamilton neve a naturalisztikusan leírt, pornóba hajló, túlfűtött erotikával teli urban fantasyt fémjelzi. Ebbe a kötetbe is kijutott belőle, de arányaiban kevesebb, mint az előzőekbe. Az Anita körül legyeskedő pasihárem pedig nem kevés humoros pillanatot és élces, csavaros, csattanós párbeszédet okoz, így a szórakozás ismét garantált. Továbbá, új szereplővel – a szeretőként funkcionáló Ethannal – gazdagodik a történet.

Összességében, a Tigrisvadászat üde színfolt tehát (a már rendkívül hosszúra nyúlt, de továbbra is megunhatatlan) Anita Blake-sorozatban. Laurell K. Hamilton hozza a tőle megszokott színvonalat és stílust, így nem okoz csalódást. Az Edward-rajongók pedig élvezkedhetnek, mert ő áll a reflektorfényben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek