2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Állásbörze a Miskolci Egyetemen

2013. április 10-én, szerdán 10-16 óráig új helyszínen – a Campus területén – az egyetemi Körcsarnokban tizenkilencedik alkalommal rendezzük meg a Miskolci Egyetemi Állásbörzét és Szakmai Gyakorlati Börzét.

A rendezvényt Dr. Andrikné Prof. Dr. Hell Judit, a Miskolci Egyetem tanulmányi rektorhelyettese nyitja meg, és egyúttal egy különleges díjat is átad az egyetemünkön végzett szakemberek munkába állását, foglalkoztatását leginkább támogató cég képviselőjének. Az Állásbörze keretében átnyújtandó díjat „A tudományos utánpótlás-nevelés és a műszaki, informatikai életpálya elismertségének növelése a Miskolci Egyetem stratégiai céljaival összhangban” című, TÁMOP-4.2.3-08/1-2008-0007 számú projekt keretében 2010-ben a Robert Bosch Energy and Body System, Miskolc Gépjárműelektromossági Alkatrészgyártó és Forgalmazó Kft., 2011-ben az Electrolux Lehel Kft., 2012-ben a BorsodChem Zrt. kapta. 2013-ban ezt a díjat a TVK Nyrt. veheti át.

A 2013. ÉVI ÁLLÁSBÖRZÉN 55 STANDON 58 KIÁLLÍTÓ LESZ JELEN, EBBŐL 56 ÁLLÁSAJÁNLATOKAT KÍNÁLÓ, KÖZVETÍTŐ CÉG, SZERVEZET ÉS 2 TOVÁBBI PARTNER.

A korábbi évek tapasztalatai alapján az állásbörzét várhatóan idén is nagy érdeklődés kíséri majd, s reményeink szerint a 19. Miskolci Egyetemi állásbörze tovább öregbíti a rendezvény hírnevét.
Ebben az évben a börzén 55 standon 58 kiállító lesz jelen, ebből 56 állásajánlatokat kínáló, közvetítő cég, szervezet és 2 további partner. A Miskolci Egyetemi Állásbörze ezzel a legnagyobb vidéki állásbörzének számít.
Az eseményre a végzés előtt álló és már állást kereső hallgatók mellett nemcsak a már korábban végzetteket várjuk, hanem az alsóbb éveseket is, hiszen ez a kiállítás remek lehetőségeket kínál „karrierinformációk” gyűjtésére és tapasztalatszerzésre egyaránt.

A Miskolci Egyetemi Állásbörzén karrierlehetőséget vagy szakmai gyakorlati helyet kínáló vállalatok nagy része multinacionális cég, ill. hazai közép és nagyvállalat. Kormányzati cégek közül ezúttal az Információs Hivatal és a NAV jelennek meg. Az Állásbörzére érkező cégek által meghirdetett pozíciók 36,84%-a az Észak-Magyarországi Régióban, 34,21%-a Budapesten, 15,78%-a az Észak-Alföldi Régióban van. Nagy számban jelennek meg azok a cégek is, akik az ország valamely más pontjáról keresik toborzási céllal a miskolci egyetemistákat. Vannak köztük olyanok is, akik szorosabbra fűzték kapcsolataikat a ME valamely karával, és több területet érintő együttműködés keretében a vállalat szakemberei rendszeres szakmai előadásokkal, bemutatókkal segítik a karon folyó képzést: szakmai gyakorlati programokra fogadják a kar hallgatóit, ösztöndíjszerű programokat indítanak.

A kiállítók átlagosan 13 diplomásnak kínálnak állást, ebből 7-et frissdiplomások számára. A kiállítók jelentős számban kínálnak állást nem frissdiplomások számára is, ezért a korábban végzettek, főként a néhány éves szakmai tapasztalattal rendelkezők számára is nagy lehetőségeket rejt a börze.

A cégek többsége mérnöki/műszaki, gazdasági, informatikai, jogi, egyéb területekre toboroz munkatársakat. A legtöbb ajánlat az idén a gépészmérnököknek, közgazdászoknak, villamosmérnököknek, informatikusoknak szól. A résztvevő cégek kifejezetten keresnek műszaki menedzsert, minőségbiztosítási mérnököt, logisztikust, olaj- és gázmérnököt vagy más műszaki, mérnöki végzettségűeket is. Aki nem ilyen végzettséggel rendelkezik, annak is érdemes kilátogatni a börzére és jelentkezni, mert több cég keres bármilyen felsőfokú végzettséggel rendelkező munkatársakat. Az idén is jelen lesz 5 személyzeti tanácsadó, közvetítő cég, akik adatbázisába be lehet kerülni. Előnyben vannak, akik tudnak önállóan és csapatban dolgozni, legalább felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel rendelkeznek, mobilisek és nagyon jól beszélnek 1-2 idegen nyelvet.
Végzős tanár szakos hallgatóink – leginkább a bölcsészkar hallgatói – a tanári és tanítói állásadatbázis standnál az országos tanári és tanítói álláslehetőségekről érdeklődhetnek. Kitartó, szervezőmunka és levelezés után több mint 300 tanári, tanítói álláslehetőségről tudunk beszámolni.

TALÁLD MEG A HELYED!
A Miskolci Egyetemi Állásbörze lehetőséget kínál egyetemünk hallgatói és oktatói számára, hogy a rendezvényen résztvevő cégek képviselőivel személyesen is találkozzanak, informálódjanak a diplomások, beleértve a friss diplomások iránti keresletről. Az álláskeresők részletes információkat kaphatnak a cégek kiválasztásért felelős szakembereitől, hogy mire is számítsanak a felvételi eljárások során. Azt is megtudhatják, milyen feltételeknek kell eleget tenniük ahhoz, hogy egy adott cégnél dolgozhassanak. Az érdeklődők amellett, hogy állásajánlatok és szakmai gyakorlati helyek közül válogathatnak, sok más egyéb karrierprogramon is részt vehetnek: előzetes regisztráció után lesz lehetőség életpálya, életvezetési, személyiségfejlesztési, pályaorientációs, karrier tanácsadásokon, illetve próbainterjún való részvételre. Sőt még videó önéletrajzot is lehet készíteni. Emellett 6 cég bemutatkozó előadását is meghallgathatják az érdeklődők. További játékos programok is vonzóvá teszik a rendezvényt, lesz Elektromobil és ebike bemutató, modellautók, repülőgép szimulátor és értékes „céges” nyeremények, pl. Sony Xperia okostelefon, jegyek a Carmen Souza: Kachupada (világzene-koncert) előadásra. A látogatók közt regisztráció után óránként pendriveokat, MEN-jegyeket, egyetemi füzetboxokat, és az OTP hőlégballonjával 4 fő számára repülést is kisorsolunk. Hasznos kiadványokkal is lehet gazdagodni: a börzére ellátogatók előzetesen tájékozódhatnak a kiállító cégekről a www.uni-miskolc.hu/allasborze oldalain, illetve a börze hivatalos kiadványában, az Állásbörze Kalauzban. A helyszínen további térítésmentesen elérhető karriermagazinok is lesznek, mint pl. az ÁllásStart, a Karrier Plusz és a Helykereső.
A Greeneration Roadshow-ra – a KÖVET Egyesület zöld programja fiataloknak – is várjuk az érdeklődőket, kamionukkal öt vidéki egyetem karrierexpóján táboroznak le, hogy mintairodájukat bemutassák. Itt első kézből tájékozódhatnak a látogatók olyan környezeti és társadalmi problémákról, mint az energiahatékonyság, a túlfogyasztás, a méltányos kereskedelem, vagy a környezettudatosság. Olyan gyakorlati ötletekkel is gazdagítják a program résztvevőit, melyek a háztartásokban is jól alkalmazhatóak.

Az állásbörzénkre diplomázó hallgatókat és fiatal diplomásokat várunk, nincsenek állásajánlatok középfokú végzettséggel rendelkezőknek. Erősen ajánlott a részvétel az alsóbb éveseknek is, akiknek már most érdemes megismerni a cégeket és az általuk felkínált együttműködéseket, időben előkészíteni a szakmai gyakorlatokat, kapcsolatokat építeni, és képzésekkel, felkészítő tréningekkel megalapozni a munkába állás időszakát. Jó szívvel ajánljuk nekik a Börze mellett a Szakmai Gyakorlati Börzét is, ahol könnyen megtalálhatják álmaik szakmai gyakorlati helyét. „A Miskolci Egyetem működési folyamatainak megújítása, komplex hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztésre alapozva” című TÁMOP 4.1.1-08/1-2009-0016. jelű Szakmai Gyakorlati Börze keretében 13 szakmai gyakorlati helyet kínáló, közvetítő és azokat személyesen bemutató céget látunk vendégül.

A SZAKMAI GYAKORLATI BÖRZE KERETÉBEN 13 SZAKMAI GYAKORLATI HELYET KÍNÁLÓ, KÖZVETÍTŐ ÉS AZOKAT SZEMÉLYESEN BEMUTATÓ CÉGET LÁTUNK VENDÉGÜL.
A szakmai gyakorlatokat a Körcsarnok Galériáján felépített standokon és a kiállítói téren további 14 cégnél kínálják.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek