2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

A városimázsban harmadik lett Miskolc

A megyei jogú városok kommunikációs rangsorának dobogóján megismétlődött a tavalyi végeredmény, Debrecen ismét győzni tudott, Szeged második lett, Miskolc pedig harmadik helyezést ért el,- tudtuk meg sajtótájékoztatón Fedor Vilmos alpolgármestertől.

A kutatásban a 2008. november 1. és 2009. október 31. közötti időszak sajtómegjelenéseit értékelték az Observer Budapest Médiafigyelő adatbázisa alapján. A listában szereplő 141 városról több mint ötezer témához kapcsolható közel 24 ezer, a nyomtatott lapokban, az elektronikus médiában és az online sajtóban megjelent hírt értékeltek az Image Factory szakemberei. A sok kulturális program, fesztivál kedvező megítélést adott városunknak, de sajnos negatív történések is voltak, melyek kedvezőtlen hatással jártak PR-image szempontból.

Miskolc a kategóriája átlagának kétszeresét produkálta a hírmennyiség tekintetében. Bár a negatív hírek számát tekintve a harmadik helyen áll (Pécs és Veszprém mögött), emellett a pozitív hírek tekintetében a legjobb, így sikerült a városimázst romboló témákat elnyomnia.
A város hivatalos honlapja is jó elbírálást kapott:harmonikus összhatást kelt, jól strukturált, a menüpontok között könnyedén el lehet igazodni. Rendkívül hasznos, hogy a turistáknak szóló rész az angol és német mellett szlovákul, lengyelül és oroszul is olvasható.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…