2022. 06. 30. csütörtök

Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A TikTok már a világ legnépszerűbb videós mobilapplikációja
Tizenegy mobilszámjegyet kell tárcsázni szombattól

A TikTok már a világ legnépszerűbb videós mobilapplikációja

660 milliónyian töltötték le 2020-ban mobiltelefonjukra az alkalmazást, mely a járvány idején tovább növelte népszerűségét, így a TikTok a világ legnépszerűbb videós mobilapplikációja

Pontosan 660 millió 120 ezer letöltéssel büszkélkedhetett a TikTok az elmúlt esztendőben, de még a TikTok Lite-ot is csaknem 142 milliónyian helyezték el mobiljukon. A siker egyik fő titka, hogy a platform a felhasználóknak új, szórakoztatóbb és hatékonyabb alternatívát kínál az online tartalommegosztásra rövid zenés videók megosztásával. Kiegészítő, vonzó funkciókkal bárki könnyedén készíthet magáról felvételeket: ötletes, humoros, szórakoztató miniklipeket, melyek egycsapásra akár világhírnevet is hozhatnak bárki számára.

A Business & Life Cikk- és Hírügynökség idézi a Finbold összesítését, amely szerint a TikTokot a szingapúri Likee 270,3 millió letöltéssel követte, a harmadik a SnackVideo volt, 233,57 millióval. Nem szabad lebecsülni a már nagy múlttal és húzó márkanévvel rendelkező YouTube-ot, mely újabb 222,7 millió letöltést könyvelhetett el, az ötödik TikTok Lite előtt. További sikeralkalmazásoknak számítanak a Moj (93,87 millió tavalyi letöltéssel), a Zili (84,11 millió), MX TakaTak (81,7 millió), a Josh (78,13 millió) és a Uvideo (74,95 millió).

A TikTok 2020-as átütő sikerének másik összetevője minden bizonnyal a világjárvány volt. Letöltései ugyanis tavaly év elején, a pandémia berobbanásának idején a korábbinál is gyorsabbá váltak. A kijárási korlátozások a társasági életet különösen kedvelő fiatalokat is otthonukba szorították, akik ezzel a többitől oly eltérő alkalmazással is kapcsolatot tudtak teremteni barátaikkal, ismerőseikkel, a nagyvilággal. A különleges, kreativitásra, önkifejezésre is serkentő program egyben jól ki tudta egészíteni a közösségi média többi főszereplőjét.

„A TikTok világuralomra tör. Lépései abba az irányba mutatnak, hogy egyszerre akar lenni az új Google, a Facebook és az Instagram. Ehhez azért még jó pár évre szüksége lesz, és a virtuális világot építő Facebooknak és a videoóriás YouTube-nak is lesz hozzá pár szava” – véli az ArvaliComot és a FollowMeAgency influencer ügynökségi brandet irányító Karvalics Attila.

E véleményt csak erősíti, hogy a kínai ByteDance vállalat birtokában lévő TikToknak az elmúlt években adatvédelmi aggályokkal is szembesülnie kellett. Az Egyesült Államok 2019-ben, még Trump elnöksége alatt nyomozást is indított a cég ellen, mondván, hogy a TikTok révén egyenesen a kínai kormány juthat illetéktelen adatokhoz a felhasználók mobiljáról. Az indiai kormány 2020 júniusában be is tiltotta a platformot több más kínai mobilapplikációval együtt, mondván, hogy egyenesen nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet használatuk. Azonban az is tény, hogy még egyetlen kormány kezében sincsenek közvetlen bizonyítékok arról, hogy a TikTok segítségével bárki részéről adathalászat történt volna.

Ennek ellenére nem árt óvatosnak lenniük a felhasználóknak, akik között szép számmal akadnak magyarok is. Bár a szakemberek sem tartják kizártnak, hogy az applikáció alkalmazóinak mobiladatai veszélyben lehetnek, van néhány hasznos tanácsuk, amelyekkel megnehezíthetik a hekkerek dolgát, s a legprofibbak kivételével megakadályozhatják betörésüket telefonunkba. Ha TikTokot használunk, érdemes például bekapcsolni a Beállítások menüpontban a Privát fiókot, hogy csak az követhessen minket, akit mi szeretnénk.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum