2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

A szívem barcika – Itt élek ötven éve

Bagyal József, jubileumi verseskötetének bemutatója volt ma  Kazincbarcikán, a Mezey István Művészeti Központban.

A helyszín azért is volt kedves a kötet szerzőjének, mert Mezey Istvánhoz személyes jó barátság fűzte, s maga számos grafikai alkotás birtokosa, amellyel a művész ajándékozta meg.
Az időzítés pedig azért nagyon érdekes, mert szinte napra pontosan 2006. január 26-án mutatták be az első verseskötet, – amely 2005-benjelent meg – s ez alatt a tíz év alatt ez a negyedik kötete a szerzőnek.
A délutáni programon Göndör Judit, – aki nem csak profi kulturális szakember, hanem a szerző személyes jóbarátja is –  kalauzolta végig ezen az elmúlt nyolc esztendőn a barátokat, ismerősöket, érdeklődőket, akik eljöttek a könyvbemutatóra. Azt, hogy Bagyal Józsefet sokan szeretik kedves városában, mi sem bizonyít jobban, mint hogy a művészeti központ munkatársai készültek ünnepi műsorral, verseiből.
Klimon István, a város alpolgármestere köszöntötte a szerzőt, s hangsúlyozta, hogy mennyire fontosak ezek az alkalmak a mai elgépiesedett világban, hiszen majd talán így visszavezethetjük a jövő nemzedéket is a könyv, a vers szeretetéhez.
Azt is megtudtuk, hogy készül az ötödik verseskötete is Bagyal Józsefnek, amelyet remélhetően hamarosan kézbe vehetünk, s amelyet Édesapja emlékének szentel.

Orosz B.Erika

Fotó:OL

További képek a galériában

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek