2022. 01. 26. szerda

Paula, Vanda
1 EUR 359 HUF
1 GBP 429 HUF

A szívem barcika – Itt élek ötven éve

Bagyal József, jubileumi verseskötetének bemutatója volt ma  Kazincbarcikán, a Mezey István Művészeti Központban.

A helyszín azért is volt kedves a kötet szerzőjének, mert Mezey Istvánhoz személyes jó barátság fűzte, s maga számos grafikai alkotás birtokosa, amellyel a művész ajándékozta meg.
Az időzítés pedig azért nagyon érdekes, mert szinte napra pontosan 2006. január 26-án mutatták be az első verseskötet, – amely 2005-benjelent meg – s ez alatt a tíz év alatt ez a negyedik kötete a szerzőnek.
A délutáni programon Göndör Judit, – aki nem csak profi kulturális szakember, hanem a szerző személyes jóbarátja is –  kalauzolta végig ezen az elmúlt nyolc esztendőn a barátokat, ismerősöket, érdeklődőket, akik eljöttek a könyvbemutatóra. Azt, hogy Bagyal Józsefet sokan szeretik kedves városában, mi sem bizonyít jobban, mint hogy a művészeti központ munkatársai készültek ünnepi műsorral, verseiből.
Klimon István, a város alpolgármestere köszöntötte a szerzőt, s hangsúlyozta, hogy mennyire fontosak ezek az alkalmak a mai elgépiesedett világban, hiszen majd talán így visszavezethetjük a jövő nemzedéket is a könyv, a vers szeretetéhez.
Azt is megtudtuk, hogy készül az ötödik verseskötete is Bagyal Józsefnek, amelyet remélhetően hamarosan kézbe vehetünk, s amelyet Édesapja emlékének szentel.

Orosz B.Erika

Fotó:OL

További képek a galériában

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A fény ünnepe
A Részvétel Hete záróprogramja a PONTközPONTban Pezsgés, változatosság, közösségépítés és „fényes” programok. A PONTközPONT volt az utolsó helyszín…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum