2021. 08. 1. vasárnap

Boglárka
1 EUR 357 HUF
1 GBP 420 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A LEV3LUP csapat nyerte a robotika világverseny miskolci fordulóját

A LEV3LUP csapat nyerte a robotika világverseny miskolci fordulóját

Larry robot Lengyelországba megy

Izgalmas versenyben mérte össze természettudományi, műszaki és informatikai tudását a FIRST LEGO League első miskolci bajnokságának közel 100 résztvevője szombaton. A robotépítő- és programozó verseny összesített eredményei alapján a LEV3LUP csapat (Roboschool, Miskolc) bizonyult a legjobbnak, így ők képviselhetik Miskolcot a közép-európai elődöntőben, Lengyelországban.

11 csapat 100 tagja várta izgatottan a világ legnagyobb ifjúsági robotika versenyének kezdetét december 16-án a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnáziumban. Az első miskolci regionális fordulóra hónapokkal ezelőtt kezdődött a felkészülés. A 9-16 éves diákokból álló csapatok önálló kutatást végeztek és prezentáltak a víz ember által előidézett körforgásával kapcsolatban, valamint robotot terveztek, programoztak és építettek a Remy által biztosított LEGO készlet felhasználásával.
„Lenyűgöző volt végignézni a versenyt. A két és fél perces robot futamok sportversenyekhez hasonló izgalomban zajlottak. Óriási teljesítményt nyújtottak a csapatok, mindenkinek gratulálunk! – összegezte a tapasztalatokat Szokoly Zsuzsa, a versenyt támogató Remy EHS&S vezetője. A FIRST LEGO League első miskolci fordulójának megszervezésével az volt a BPI Group Hungary járműipari nagyvállalat célja, hogy közelebb hozza a diákokhoz a tudományokat, együttműködésre és innovációra ösztönözze őket. Arra biztatunk mindenkit, hogy menjenek tovább ezen az úton, ezért a három legjobb csapatot egy-egy értékes LEGO robotépítő készlettel jutalmaztuk.”
A LEV3LUP csapat szerepelt legjobban a versenyen, ők nyerték mind a négy versenyfeladatot: a csapatmunka, a kutatómunka, a robot design és a robot játék trófeát. A baráti alapon szerveződött csapat Larry névre hallgató robotja a versenyfeladatok teljesítése során a legmagasabb pontszámot érte el valamennyi futamban. Így az összesített versenyben is élen végeztek, ezért ők képviselhetik Miskolcot a közép-európai elődöntőben, amelyet 2018 februárjában rendeznek Lengyelországban.
Az összesített eredmények alapján LEGO Mindstorms robotépítő készletet nyert a Remytől az Atomrobotok (Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda, FLL Champion 3. helyezett), a Navigátor (Észak-Magyarországi Informatikai Klaszter, FLL Champion 2. helyezett) és a fődíj, az FLL Champion trófea nyertese a LEV3LUP (Roboschool). A Zsűri díját a LegoAvasi (Avasi Gimnázium) érdemelte ki.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum