2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A híres rajzfilmrendezőre emlékeznek Nyékládházán

A híres rajzfilmrendezőre emlékeznek Nyékládházán

Dargay Attila-emléknapot rendez október 22-én, csütörtökön délelőtt 10 órától a híres rajzfilmrendező és rajzoló nevét 2011 óta viselő központi óvoda Nyékládházán.
Pom-Pom meséi, A nagy ho-ho-horgász, Vuk, Lúdas Matyi és hosszasan sorolhatnánk a Pannónia Filmstúdió egykori munkatársának munkáit, amelyekkel gyermekeket és felnőtteket egyaránt megörvendeztetett a Mezőnyéken, a mai Nyékládházán 1927-ben született rajzfilmrendező.

Az emléknap előtt Dargay Attila özvegyével egyeztetve választottak ki az óvodapedagógusok egy mesét, s rajzpályázatot írtak ki a környező települések óvodásai számára. Az idei év meséje „A két kicsi bocs meg a róka” volt.  A beérkezett pályaművekből kiállítást rendeztek.

Így emlékeznek immár 5. alkalommal a nyékládházi Dargay Attila Gyermekvarázs Óvodában, ahol ez alkalommal személyesen is találkozhatnak a gyerekek és az óvoda dolgozói a névadó özvegyével, az operatőr Henrik Irénnel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…