2024. 10. 24. csütörtök

Salamon
1 EUR 402 HUF
1 GBP 483 HUF
Kezdőlap » Kultúra » Kultúra » A biztonságos internetezés világnapján Tiszafüredre érkezett a Vodafone Digitális Iskola Program

A biztonságos internetezés világnapján Tiszafüredre érkezett a Vodafone Digitális Iskola Program

A Vodafone Digitális Iskola Program keretében kedden 41 Vodafone Tab Speed LTE táblagépet vehettek át a Tiszafüreden a Bán Zsigmond Református Általános Iskola diákjai.  A Vodafone az idei év első hónapjaiban országszerte 20 iskolába juttat el 1200 darab táblagépet, díjmentesen biztosítja az eszközök oktatási célú használatához szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet, valamint finanszírozza a gyermekek és az érintett pedagógusok internetbiztonsági oktatását.

A biztonságos internetezés világnapján (Safer Intenret Day) tartott rendezvényen Suba János, a Vodafone Magyarország Vállalati kommunikációs igazgatója hangsúlyozta a magabiztos és biztonságos internetezés fontosságát.

„Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy nem csupán az eszközöket – a táblagépeket és a mobilnetet – bocsátjuk a Vodafone Digitális Iskola Programban résztvevő Iskolák rendelkezésére, hanem az ehhez kapcsolódó internetbiztonsági és tablethasználati oktatást is. A kollégáinkból álló Vodafone Önkéntes Közösség munkájának bevonásával valamennyi iskola minden diákja biztonságos internet oktatást kap a következő időszakban és külön képzést szervezünk az iskolák pedagógusai számára is” – mondta Suba János, a Vodafone Magyarország Vállalati kommunikációs igazgatója – „A Vodafone Digitális Iskola Programmal a szeretnénk hozzájárulni a nehéz körülmények közül induló gyerekek továbbtanulási esélyeinek javításához, hogy a későbbiekben jobban érvényesülhessenek majd a munkaerő piacon is.”

„Nagy örömmel és köszönettel fogadjuk a Vodafone kezdeményezését, amivel elősegíti, hogy tanulóink a 21. századi követelményeknek megfelelően minél korábban megismerjék az infokommunikációs eszközöket és elsajátítsák a biztonságos internet használathoz szükséges ismereteket.” – mondta Ozsváth János, a Bán Zsigmond Református Általános Iskola igazgatója. Az igazgató hozzátette, hogy jelenleg 259 gyermek jár az iskolába és a diákok közül többen hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetűek, de ellátja az intézmény a sajátos nevelést igénylő tanulók fejlesztését is. „Immár negyedik éve annak, hogy használjuk a KIP módszert és meghonosítottuk intézményünkben. Én úgy gondolom, hogy az a legfrappánsabb elnevezése ennek a tanítási módszernek, hogy az ezerarcú KIP, hiszen csodálatosan használható hagyományos tantárgyaknál tanórák közel 20%-nál.  Intézményünk küldetésénél fogva a hitoktatásban is hasznosítja ezt a módszert. Speciális módon Mezőgazdasági és életvezetési ismeretek tantárgyban, a munkára nevelés céljának elérésére is gyümölcsöztetjük a módszer előnyeit. Rendhagyó módon a szülői és nevelőtestületi képzésekben keretében szélesítettük a KIP felhasználását. A gyakorlat azt mutatja, hogy a tanulóinknál hatékonyan fejleszti a kreativitást, növeli a tanulói aktivitást, empátiát fejleszt, javítja a tanulmányi teljesítményt, javítja a kommunikációt, tompítja a hierarchikus különbségeket.” mondta Ozsváth János igazgató

A Bán Zsigmond Református Általános Iskolában az idei tanévtől az oktatást már a Geomatech portál is segíti, mondta  Orosz Zsuzsanna munkaközösség vezető. Mint mondta, az új Vodafone táblagépekkel még élvezetesebb, magasabb színvonalú lehet a matematika és a természettudományi tantárgyak oktatása is, hiszen napjainkban a gyerekek is egyre jobban igénylik a korszerű digitális  eszközök használatát, amelyekkel sokkal nagyobb élmény a számukra a tanulás.

„Nagyon fontos, hogy a tanulók megismerjék, biztonságosan és magabiztosan használják az infokommunikációs eszközöket és otthonosan mozogjanak a digitális világban.” – mondta Ujvári Imre Tiszafüred polgármestere – „A Vodafone Digitális Iskola Program jó alapot teremt a gyerekeknek arra, hogy anyagi lehetőségeiktől, vagy a családi hátterüktől függetlenül megszerezzék ezeket a későbbi munkavállaláshoz, érvényesüléshez nélkülözhetetlen ismereteket.”

A Vodafone által elindított, mintegy 4700 gyerek oktatását és több mint 500 pedagógus munkáját támogató Vodafone Digitális Iskola Program legfőbb célja a hátrányos helyzetű fiatalok digitális ismereteinek fejlesztése, és a magyarországi oktatás digitális átalakításának ösztönzése. A Program megvalósításában az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK), a Komplex Instrukciós Programot (KIP) Magyarországon működtető Hejőkeresztúri Iskolásokért Alapítvány, illetve szakmai partnerként az Együttható Egyesület is szerepet vállalt.

A Programban résztvevő iskolák közös jellemzője a nyitottság és a befogadó szellem, így nem véletlen, hogy a tanulók között igen nagy arányban vannak hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű, illetve sajátos nevelési igényű gyermekek. A tanulók és a pedagógusok digitális kompetenciáinak fejlesztése mellett az eltérő igényű és eltérő szociális háttérrel rendelkező gyerekek együttnevelése, illetve a tanulmányi eredmények javulása is fontos cél, ebben nyújt segítséget a Stanford Egyetem által kifejlesztett Komplex Instrukciós Program. A Program célja, hogy a tanárok egy olyan, csoportmunka-szervezésen alapuló oktatási módszert sajátítsanak el, amely nem csupán a tudásszint emelkedését, de a folyamatos sikerélményt is biztosítja a gyermekek számára. A KIP módszer a közeljövőben a Vodafone Digitális Iskola Program keretében további nyolc magyarországi oktatási intézményben is bevezetésre kerül. A pedagógusok képzését szintén a Vodafone Magyarország Alapítvány finanszírozza.

A tiszafüredi rendezvényre a református egyházközösség épületében, a Kálvin Közösségi Házban került sor. Szabó Konrád Sándor tiszteletes bibliai idézettel élve azt mondta: „Neveld a gyermeket  a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól” (Péld 22,6).

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Mindenhol szükség van tanárokra!
Kétség nem fér ahhoz, hogy az oktatás és vele együtt a tanárok helyzete és megítélése volt már jobb is az elmúlt évtizedekben, viszont ez nem jelenti …

További cikkek

NAV: „Fekete bolt”
Közel kétszáz kiló fogyasztási dohányt, több mint száz karton cigarettát, hamis ruhákat és mosószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevet…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp