2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A Jobbik azonnali lépéseket sürget az újonnan fenyegető migránsáradat kapcsán

Szeged vonzáskörében a Jobbik aktivistái számos jelét találják annak, hogy a migránsok beszivárgása immáron folyamatossá vált. Naponta több tucatnyian jutnak át a határzáron, a legtöbben bármiféle ellenőrzés nélkül közlekednek, jutnak el a központi helyekre, a népszerű bevásárlóközpontokba, majd nem egy esetben itt találkoznak az embercsempészekkel, a bűnözőkkel, szintén zavartalanul.

Mivel a Jobbik Horgosról és a határ túloldalán található régióból is kapott arra vonatkozó jelzéseket, hogy egyre több migráns érkezik hazánk határához, azonnali cselekvést sürgetünk. A határsávban a hatósági jelenlét jelen pillanatban nem elegendő, s bár ezen átmenetileg lehet javítani rendőri erők és a honvédség odavezénylésével, hosszú távon kizárólag az önálló határőrség felállítása segíthet. Ha a kormányzat nem csak retorikai harcot vívna a migráció különféle formái ellen, nem tűrné meg azt, hogy az érkezők és a közöttük megbújó potenciális terroristák teljesen zavartalanul közlekedjenek egy magyar nagyvárosban és annak térségében. Ezért a térségben található befogadóállomások zárttá tétele szükséges, valamint azon eljárásrend kidolgozása, hogy a nálunk őrzöttek a lehető leghamarabb visszakerüljenek származási országukba vagy az első biztonságos régióba.

Amíg pedig határozott felszólításunkat nem követi kormányzati cselekvés, a Jobbik aktivistái folyamatos bejárásokat tartanak a veszélyzónákban, hogy minden esetben tudomást szerezzünk arról, ha Magyarország határát illegális módon, mégis majdhogynem zavartalanul lépik át.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke és Tóth Péter, a Jobbik szegedi önkormányzati képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…