2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A bábozás rejtelmei

A bábozás, mint a kisgyermekek személyiségfejlesztésének egyik lehetősége lesz a fókuszában annak az előadásnak, melyet március 19-én délután a II. sz. Bölcsődében tartanak.

A programra az Európai Unió által támogatott Veres Péter-Mikszáth Kálmán úti akcióterület rehabilitációja elnevezésű beruházás keretében kerül sor.
Kazincbarcika Város Önkormányzata 2010-ben részesült vissza nem térítendő támogatásban, mely az Újkazinci városrészen beruházási, képzési és különböző civil szervezeti események megvalósítását teszi lehetővé.  
Ennek része a „Bölcsődei új funkció” projektelem, melynek megvalósításában az önkormányzat együttműködő partnere a Szociális Szolgáltató Központ II. sz. Bölcsődéje. Az akcióterületi rehabilitáció részeként először megújult a gyermekintézmény, majd február 13-án elkezdődött a „Varázslatos játéksziget” elnevezésű program is, mely nagy siker a szülők körében. A bölcsiben kialakítottak egy játszószobát, ahová előzetes bejelentkezés nélkül, kötetlen módon, minden hétköznap 9 és 12 óra között jöhetnek az apróságok szüleikkel, nagyszüleikkel. A „Játéksziget”–en szakember segítségével, jól kiválasztott játékok között fedezheti fel szülő és kisgyermek az együttjátszás örömét, s kaphat a kicsi impulzust arra, hogy megismerje a világot.

Személyiségfejlesztés bábbal

A bölcsődei új funkció program keretében hétfőn délután újabb rendezvényre kerül sor. Ezúttal gyermekeink személyiségfejlesztéséhez a bábjáték sokoldalú, komplex módszerét ajánlják és elemzik szakértő vezetésével. „A bábozás csodálatos világa” címet viselő előadást Tompáné Varga Margit pszichológus tartja majd, aki a következőket mondta a téma kapcsán: „A bábterápia, mint játékterápia, szimbolikus cselekvés, mely során a gyermek kifejezi problémáit és megjeleníti mindazt, ami foglalkoztatja: félelmeit, tudatos és nem tudatos vágyait, környezete magatartását, valamint saját viszonyát környezetéhez. A gyermek viselkedési tünetei és családtagjaival kapcsolatos érzelmei között szoros kapcsolat van.
A báb segíti őt abban, hogy kimondja a kimondhatatlant.”
A bábozás rejtelmeibe tehát március 19-én avatják be az érdeklődőket, a program 16 órakor a kazincbarcikai II. sz. Bölcsődében lesz és bárki –szülő, nagyszülő, pedagógus – számára nyitott.
A nap érdekessége még, hogy a témához kapcsolódva egy időszakos bábkiállítást is megnyitnak. A bábok készítője – Kincs Lászlóné – több évtizeden át volt bölcsődei gondozónő, és jól ismeri a gyermekek érdeklődését, lelki világát. A különleges tárlat május 31-ig a „Játéksziget”-n látható és a bölcsőde nyitva tartási ideje alatt szabadon látogatható

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…