2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

90dB Project – A színház élni segít!

Jeltolmácsolt előadás: Őrült nők ketrece ﺍ 2011. február 26. 19 óra ﺍ Kamaraszínház

A vidéki színházak közül elsők között csatlakozik színházunk a 90 decibel Projecthez (90 dB). A projekt, melynek fővédnöke dr. Tapolczai Gergely országgyűlési képviselő, jeltolmácsolt színházi előadások létrejöttét szervezi és koordinálja országos szinten siketek és nagyothallók számára.

A program fő célja, hogy társadalmunk e jelentős része is egyenlő módon részesüljön a színházi kultúrából. Az előadások minden esetben az integráció jegyében jönnek létre, vagyis siket és halló nézők együtt élvezhetik a bemutatásra kerülő darabokat. Ezt a törekvést a projekt mottója is nyomatékosítja: Velük, ne róluk! A tervek szerint 2011 februárjától a Miskolci Nemzeti Színházban is rendszeressé válnak a Nyugat-Európában már oly népszerű jelelt színházi előadások. Az első jeltolmácsolt előadás e projekt keretében a február 26-i Őrült nők ketrece lesz. Az előadás jelnyelvi tolmácsa Szabó Ildikó.

A programról további információ a www.90decibel.hu weboldalon olvasható.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…