2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

’56-ra emlékeznek a Miskolci Egyetemen

Holnap délelőtt 10.30-tól emlékeznek a Miskolci Egyetemen az 1956-os forradalom áldozataira és mindazokra, akik részt vettek és életüket vesztették a diktatúra elleni forradalom és a szovjet megszállás ellen folytatott szabadságharcban.
A hagyományosan az I-es előadóban tartott ünnepség Prof. Dr. Torma András rektora köszöntőjével kezdődik, majd Csorba István tart ünnepi beszédet,aki ’56 előtt az egyetemünkön végzett okleveles kohómérnökként, és a volt Megyei Munkástanács vezetőségi tagjaként vett részt az eseményekben. Ezt követően Gáti Szabolcs (1956-ban IV. éves gépészmérnök, a Diákparlament elnökhelyettese) emlékezik vissza az akkori időkre, majd Dornbach Gyula, a Diákparlament egyik vezetője emlékezik meg a 2013-ban elhunyt Michala Ferencről. Végül a mai hallgatók nevében Debreczeni Dániel, a Dudujkavölgyi Rókák Baráti Társaság elnöke tolmácsolja gondolatait.
A rendezvény végén a résztvevők megkoszorúzzák az áldozatok emléktábláját, továbbá koszorúkat helyeznek el a Szalay-domborműnél és az E/1.
kollégiumnál elhelyezett emléktáblákon, továbbá elhelyezik a megemlékezés virágait az egyetemi Emlékparkban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…