2024. 05. 23. csütörtök

Dezső
1 EUR 387 HUF
1 GBP 454 HUF

56-os városi versmondó verseny – eredmények

Ismét tehetséges fiatalok mutatták meg, hogy értik ’56 lényegét és szeretik a verseket. A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár által szervezett városi versmondó verseny döntőjében öt miskolci középiskola 11 diákja mondott el egy-egy, a forradalom ihlette verset.

A zsűri – Fecske Csaba József Attila-díjas költő, Lajos András, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze és Varga Gábor, a könyvtár igazgatóhelyettese – értékelésben kiemelte: új, eddig nem hallott költők alkotásait is elhozták a versenyzők, ez pedig ékes bizonyítéka annak, hogy a fiatalok ma is keresik, olvassák a jó verseket.

Minden versenyző könyvajándékot kapott, ebben az évben az ’56-os szövetség is hozzájárult a versenyzők díjazásához.

Az első helyen Sólyom Balázs (Földes Ferenc Gimnázium) végzett. Második lett Farkas Dávid (Bláthy Ottó Villamosipari Szakgimnázium), harmadik Bálint Tímea (Kossuth Lajos Gimnázium). Az ’56-os Szövetség Ifjúsági Tagozatának különdíját Nyilas Viktor Balázs (Bláthy Ottó Villamosipari Szakgimnázium) kapta.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Költözz költséghatékonyan!
Minden ember törekszik arra, hogy pénzügyeiben tudatos legyen: igyekszünk beosztani azt, amink van. Ha vásárolunk valamit, mindig tekintettel vagyunk …