2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

1Úton Nemzetközi Zarándoknap – az egységért

A teljes Mária Úton egy közös célért, a megbékélésért és az egységért szervez zarándoklatot a Mária Út Egyesület2015. augusztus 22-én, Nagyboldogasszony ünnepe után. Ez a minden évben megrendezendő zarándoknap az 1Úton nevet viseli és több száz települést érint Ausztriában, Erdélyben, Felvidéken, Délvidéken és Magyarországon egyaránt. Az idei év zarándoklatát a szervezők és a résztvevők az egységért és a békéért ajánlják fel. Vannak ugyanis olyan történelmi sebek és szakadékok, amelyeket csak a hit és a szeretet tud áthidalni és gyógyítani. Ennek fényében a zarándoklat 200 – átlagosan 25 kilométerre lebontott – szakasza közül az egyik szakasz (Nyíregyháza-Máriapócs) az Ukrajna békéjéért nevet viseli majd. A Pilisszentkereszt-Esztergom szakaszt aSzlovák-magyar barátság, a Pilisszentkereszt-Máriaremete szakaszt pedig a Német-magyar barátság szakaszának nevezzük el, és első alkalommal kerül megrendezésre a Karva-Esztergom szakaszon egy vízi zarándoklat a Dunán.

Az eseményre meghívást kap mindenki, aki késztetést érez arra, hogy  egy egész napos zarándoklat keretében, hosszabb vagy rövidebb szakaszt tegyen meg a Mária Úton. Az 1Úton zarándoknaphoz kapcsolódhatnak civil szervezetek, egyházi szervezetek, iskolák, közösségek – felekezettől függetlenül. Az együtt átélt megpróbáltatások által, a közös énekszó erejével és az élen járó kereszt árnyékában a különféle helyekről érkező emberek, csoportok kapcsolatot építhetnek egymással is. A zarándoklás olyan életforma mely lépésről lépésre közelebb visz önmagunk, embertársaink és Isten felé, miközben kinyitja előttünk a világot. Az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap sok ezer ember számára nyújt zarándokélményt  melyen keresztül életre kel a csoda: a különféle nemzetiségű, világnézetű emberek egymáshoz, egymás mellett és egymásért zarándokolnak. A mai széthúzó világban átélik az egységet, mely hatalmas lelki jelentőséggel bír.

Az 1Úton életforma!

Tegyük meg 2015. aug. 22-én a hit, a szeretet lépéseit egymás felé, Isten felé! Zarándokoljunk együtt az egységért, a megbékélésért!

Részletes információ az 1uton.mariaut.hu honlapon érhető el a zarándoklat szakaszainak pontos leírásával. Információk Deák Andreától kérhetők a 06 30 494 19 47-es telefonszámon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek