2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Kezdődhet A játszma?

Nem véletlen, hogy A játszma körül mindig történik valami izgalmas: A vizsga című – kultikussá vált – történelmi thriller folytatása is műfajteremtő lesz itthon: a hatvanas években játszódó kémfilm a műfaj összes fontos elemével rendelkezik; profi meg amatőr ügynökök csapnak össze benne, az egyre feszültebbé váló történet csupa fordulat, és mindig új leplezést és meglepetést hoz – és mindez Budapesten játszódik, 1963-ban.

A film ráadás-különlegessége, hogy A vizsga összes szereplője visszatér. A vetélkedő kémek között ott van Nagy Zsolt, Hámori Gabriella, Scherer Péter, a játszma új résztvevőjeként színre lép a fiatal Staub Viktória – és fontos szerepet vállalt Kulka János is!

A főszereplők mind helyet kaptak A játszma ma nyilvánosságra kerülő plakátján, amely már előrevetíti, hányféle feszültség kapcsolja össze a történetben felbukkanó karaktereket– akik, akárcsak a néző, egy pillanatra sem lehetnek biztosak benne, hogy ki barát és ki ellenség.

A plakát véglegesítését hosszú tervező- és tesztelőfázis előzte meg. Frank Rizzo, az egyik legtöbbet foglalkoztatott, legsikeresebb magyar plakátdesigner és munkatársai valamint a film alkotói legalább tíz plakátot készítettek, mire végül megállapodtak a mostani változatnál. Nagyon óvatosan kellett eljárniuk, hiszen ennél a filmnél fokozott a szpojlerveszély, és ők mindenképpen el akarták kerülni, hogy előre leleplezzék a történet valamelyik meglepetés-fordulatát – miközben természetesen meg szerették volna mutatni, milyen izgalmas, feszült játszmába keverednek a film szereplői, amikor visszatér a legveszélyesebb, legkiszámíthatatlanabb kém, mindannyiuk mestere, akitől mindannyian félnek.

A játszma főszerepeit Nagy Zsolt, Hámori Gabriella, Scherer Péter, Kulka János és az első komoly mozifilmszerepét vállaló Staub Viktória játssza.

A játszma a Nemzeti Filmintézet támogatásával, a Film Positive produkciójaként jött létre, Fazakas Péter rendezte Köbli Norbert forgatókönyvéből. Az operatőr Nagy András, HSC a vágó Kovács Zoltán, HSE volt, a zenéjét Ascher Goldschmidt szerezte, a látványért Vinnai Petra, a jelmezekért Kemenesi Tünde felel. Producerként Lajos Tamás működött közre.

A filmet az InterCom forgalmazza, a premierre 2022. június 9-én kerül sor.

 

A játszma plakát nagy felbontásban:

https://bit.ly/AJatszma_sajtoanyagok

A játszma – Kulka János werk videó:

https://youtu.be/T38ObJ8ViOg

A játszma tavaly (2021) megjelent teaser előzetese:

https://youtu.be/Z0fXM7c6yZ8

A játszma jelenetfotók, werkfotók:

Credit: Forrás: InterCom

https://bit.ly/AJatszma_sajtoanyagok

Social média:

https://www.facebook.com/jatszma.mozifilm

https://www.instagram.com/jatszma.mozifilm

Kontakt:

Kubik Elvira sajtófőnök, A játszma

iroda@kubikelvira.com

Tel: 00 36 20 916 32 06

Palotás Laura kommunikációs menedzser, InterCom

lpalotas@intercom.hu

Tel: +36205259016

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Tegyünk együtt a gyermekekért!
A közelmúltban tartották a Tűzcsiholó Egyesület Tegyünk együtt a gyermekekért! című konferenciáját Budapesten, a Magnet Közösségi Házban. Az egyesület…

További cikkek

VÉRADÁSOK
Borsod – Abaúj - Zemplén vármegye – április 15-21. Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a…