2024. 05. 16. csütörtök

Botond, Mózes
1 EUR 386 HUF
1 GBP 450 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Jegyzet
  • »
  • MultiScience – XXVIII. microCAD Nemzetközi Multidiszciplináris Tudományos Konferencia

MultiScience – XXVIII. microCAD Nemzetközi Multidiszciplináris Tudományos Konferencia

A Miskolci Egyetem  2014. április 10-11. között 28. alkalommal rendezi meg a konferenciát.

A két napos rendezvény ebben az évben is azzal a céllal kerül megrendezésre, hogy lehetőségük legyen a Miskolci Egyetem akkreditált tudományterületein tevékenykedő hazai, illetve külföldi kutatóknak, szakembereknek és hallgatóknak a kutatási eredményeik bemutatására, az eredmények megvitatására, új szakmai és emberi kapcsolatok kiépítésére. A műszaki és mérnöki tudományterületeken kívül jelen lesznek a gazdaságtudomány, a jogtudomány, a bölcsészet- és társadalomtudomány, valamint az egészség- és orvostudomány képviselői is.
A konferenciának külön célja a Miskolci Egyetemen futó TÁMOP projektek tudományos műhelyeiben elért kutatási eredmények széleskörű bemutatása, terjesztése.

Kiemelt jelentőségű az egyetemünkön akkreditált Doktori Iskolák PhD hallgatóinak részvétele, hozzájárulása a konferencia sikeréhez.

A Nemzetközi Tudományos Konferencia 2014. április 10-én neves külföldi és hazai szakemberek plenáris előadásaival kezdődik. Ezt követően a következő 8 szimpóziumban folytatódik a munka: Fenntartható Természeti Erőforrás Gazdálkodás Szimpózium; Alkalmazott Anyagtudomány és Nanotechnológia Szimpózium; Mechatronika és Logisztika Szimpózium; Innovációs Gépészeti Tervezés és Technológiák Szimpózium; Állam- és Jogtudományi Szimpózium; Az Innovatív Termelés–Szolgáltatás és Intézményi Működés Kihívásai az Információs Társadalomban Szimpózium; Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szimpózium; Egészség- és Orvostudományi Szimpózium

A szimpóziumokban elhangzó 187 előadásból 55 előadást külföldi előadó, 38 előadást magyarországi intézményekből, valamint 94 előadást a Miskolci Egyetemről jelentkezett előadó tart.

A képviselt országok a következők: Ausztria, Görögország, Horvátország, Lengyelország, Németország, Oroszország, Románia, Szlovákia és Ukrajna.

A találkozó kulturális és kísérő rendezvényei közé tartozik – a 2014. április 10-én 1900-kor kezdődő – Díszvacsora. A tizedik évforduló óta hagyomány, hogy ezen a baráti találkozón átadásra kerül a „Díszpolgár” cím azon személyek számára, akik az elmúlt évek során sokat fáradoztak a konferencia sikeréért, rangjának emeléséért.
Ezt a címet 2011-ben, a 25. jubileumi konferencián alapított „Emlékdíj” egészíti ki, amelyet a konferencia Tudományos Bizottsága minden évben a Miskolci Egyetem egy-egy karjának valamely tudósa nevéhez fűződően az adott nagyszámú fiatal hazai kutatót megmozgató szakterületen elbírált legjobb tudományos cikk szerzőjének adományozza.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

-Mit főzöl Nagymami, csak nem Jókai bablevest? Toppan be a 12 éves, a konyhámba, beleszagol a levegőbe, és már az illatokról megállapítja mi lesz az e…
A Mount Everesten a nyomkövetője alapján mért 8795 méteres elért magassággal Suhajda Szilárd a legmagasabbra jutott magyar hegymászó palack és serpák …
Ahogy közeledik a karácsony, sülnek a sütik, készülnek az ételek, szépül a ház, előkerülnek a karácsonyfa díszei, csomagolom az ajándékokat, egyre töb…

További cikkek