2024. 05. 22. szerda

Júlia, Rita
1 EUR 388 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Idén is nagyot buliztak a gyerekek a Szamárfül Fesztiválon!

Idén is nagyot buliztak a gyerekek a Szamárfül Fesztiválon!

Három napon át tartott a mulatság a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben, a hétországra szóló vigadalom végén minden gyermek egyetértett abban, hogy szamárság lett volna otthon maradni!

Az ország egyik legnagyobb gyerekfesztiválja alkalmából a hőség ellenére is megtelt a Zsolnay Negyed családokkal augusztus 25-27. között, a XI. Szamárfül Fesztiválon.

A mintegy félszáz program közül a legnépszerűbb az Alma együttes koncertje, az Ágacska című bábelőadás, a Mesekert játszóudvar és az Aranyszamár Bábszínház: Szamárlétra Projekt – szabadtéri vásári kunszt című foglalkozásai voltak. Sarkadi Bence, Magyarország egyetlen nemzetközi hírű marionett-mestere már hat kontinensen bűvölte el közönségét saját készítésű, faragott marionettjeivel, és Pécsett is hatalmas sikert aratott.

– Jó volt látni a sok gyerekmosolyt, ahogy az ajándék szamárfülekkel a fejükön játszanak önfeledten. Mindent megtettünk, hogy kompenzáljuk a forróságot: vízautomata, párakapuk és napvitorlák enyhítették a meleget. Biztos, hogy a fesztivál a gyerekek számára emlékezetes zárása volt a nyárnak – összegzett Hummel Márk, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

A fesztivál végén birodalmi rohamosztagosok kíséretében számoltak be a szervezők arról, hogy két hét múlva újra óriási forgatag lesz a Negyedben, ugyanis szeptember 9-én rendezik meg az Első Pécsi Star Wars Napot!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Így válasszunk ruhát esküvői vendégként, hogy később is tudjuk viselni Itt a május, indul az esküvőszezon. Vannak olyan évek, amikor nem is egy, ha…

További cikkek