2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

4+1 tipp, hogy hogyan rázódjunk vissza a hétköznapokba ősszel

Akár sikerült kellőképpen élvezni a nyári pillanatokat és feltöltődni a meleg napsugarakkal, akár nem, az ősz megállíthatatlanul közeleg. Bánkódni azonban semmiképpen sem éri meg, érdemes inkább felkészülni a rövidebb nappalokra, a kevesebb napfényre és a mindennapi munka rutinjára.

Sokunknak nehézséget jelenthet visszarázódni a dolgos hétköznapokba, de egy kis odafigyeléssel és tervezéssel kiélvezhetjük a ránk váró pillanatokat és megőrizhetjük a nyári jókedvünket, vitalitásunkat a borongósabb napokon is. Nézzük, mit tehetünk, hogy a nyári lendület minél tovább kitartson – szakértő tippjeivel.

 

1. Engedjük meg! – Teljesen rendben van, ha lehangoltabbak vagyunk

 

Az első és legfontosabb dolog az, hogy megértsük, természetes, ha a lazább nyári hónapokat követően eluralkodik rajtunk a melankólia érzése. Teljesen normális, ha egy szuper nyaralás után nem érezzük magunkban a motivációt arra, hogy újra a munka hősévé váljunk. Egyszerű emberi reakció ez, amit ha tudatosítunk és időt adunk neki, szépen lassan elmúlik és már csak a boldog és kalandos nyári emlékek maradnak utána.

 

2. Vegyük fel újra a fonalat

 

Egy hosszabb nyaralást követően érdemes az első munkanapon, ha egy mód van rá, beiktatni egy egy-két órás dolgos “Én-időt”. Foglaljuk be magunknak a naptárban, hogy ne zavarjon senki, ezt az időt pedig fordítsuk arra, hogy felvegyük a fonalat, listát készítsünk a tennivalókról, átnézzük az emailjeinket. Ebben az egy-két órában igazán hatékonyak és fókuszáltak lehetünk és utolérhetjük magunkat a legégetőbb teendőinkkel, így kevesebb stresszel indulhatunk neki a munkahétnek.

 

+1 tipp

Hogy könnyebben vegyük az első munkanap akadályait, érdemes felkészülni a kedvenc kávénkkal. “A kávé nem csupán az agyműködést serkenti, hanem kitűnő antioxidáns és sok esszenciális tápanyag forrása is, mint például a B2-vitamin, a mangán, a magnézium vagy a kálium. Válasszunk bátran olyan típust, ami más, nagyszerű hatóanyagokkal, mint például kollagénnel van dúsítva, így vigyázhatunk a bőrünk egészségére még az extrán pörgős munkanapokon is” – tette hozzá Gyöngyösi Szilvia, a MyEatrend márkanagykövete.

 

3. Kiránduljunk

 

Az egyik legmegterhelőbb érzés egy-egy jól sikerült pihenő után, hogy úgy érezheted, megint hosszú hónapokat kell várni a következőre. Ne mondjunk le minden kikapcsolódásról a hétköznapokban sem! Törjük meg ezt az érzést, akár hétvégente, rövid utazásokkal vagy kirándulásokkal a környéken. Nézzünk meg egy kiállítást, sétáljunk egy jót egy a közeli erdőben vagy vadasparkban, barangoljunk az ország ismeretlen tájain – ezek mind-mind feltölthetnek energiával évközben is.

 

4. Kényeztessük magunkat a hétköznapokon is

 

Nem is kérdés, hogy egy nyaralás alkalmával megengedjük magunknak a finom és izgalmas ételeket és italokat, hogy elmegyünk arra a masszázsra, amit már rég kinéztünk magunknak. De ne feledkezzünk meg az önkényeztetésről a hétköznapokban sem! Jutalmazzuk meg magunkat rendszeresen a mindennapi helytállásunkért és vigyük el magunkat időnként egy finom vacsorára, termálfürdőbe, hogy feltöltődjünk és kiszakadjunk a monotonitásból.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…