2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Idén is lesz Bujtor István Filmfesztivál, elindult a nevezés!

Idén is lesz Bujtor István Filmfesztivál, elindult a nevezés!

2022-ben tizenharmadik alkalommal hirdeti meg a Bujtor István Filmfesztivál versenykategóriáit a Latinovits Emlékmű Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete, filmes alkotók és alkotóközösségek, valamint produceri irodák számára. A legnépszerűbb balatoni filmfesztiválon tavaly életműdíjat kapott Kassai Ilona, és számos film alkotóját díjazták. A legjobbak idén is minden kategóriában átvehetik a Bujtor István-díjat, és milliós pénzjutalmat oszt szét a szakmai zsűri – közölte Lutter Imre fesztiváligazgató.

Bujtor István neve összeforrt a hazai filmgyártással. Az Ötvös Csöpi-filmekkel nemzetközileg is teret hódító Balázs Béla-díjas színész, rendező, forgatókönyvíró és producer szellemi örökségének folytatásaként évente rendezik meg Balatonszemesen a Bujtor-család részvételével zajló filmes seregszemlét, amely a sokoldalú életművet szem előtt tartva széles spektrumot kínál a mai filmesek számára is, hogy alkotásaikkal nevezzenek a versenyprogramba. Fikciós rövid és egész estés játékfilm, kísérleti film, dokumentum- és, ismeretterjesztő film, animációs alkotások és versfilm is nevezhető. Olyan filmeket várnak, amelyek a humor bármely eszközével, formájával élnek, vagy drámai cselekményt, fordulatot tartalmaznak, valamilyen rejtély, bűnügy, titok körül zajló cselekményt dolgoznak vagy tárnak fel, de költészeti alkotásokat, verset, balladát, költői életművet feldolgozó, avagy az emberi élet sokszínűségét, sorsokat, életutakat ábrázoló alkotás is nevezhető.

A hagyományos Ötvös Csöpi filmek vetítése, a számos zenei, gasztro- és családi program mellett a fő vonulatot idén is a versenyfilmek vetítése és az ahhoz kapcsolódó pódiumbeszélgetések, közönségtalálkozók képezik majd. A rangos Bujtor István-díj mellett is milliós díjazás várja a filmes alkotókat, produkciós cégeket, filmgyártókat.

A fesztivál fővédnöke Bujtor Judit, Bujtor István özvegye, igazgatója Lutter Imre Radnóti- és Bánffy-díjas előadóművész, producer, aki ebben az évben is több, méltán nagyszerű és elismert alkotót kért fel maga mellé a versenyprogram szakmai zsűrijébe. A zsűri elnöke Ferenczi Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező, az SzFE, az ELTE és a Metropolitan egyetem tanára, Fábry Zoltán tanítványa. A fesztivál igazgatója Lutter Imre Radnóti-, Wlassics- és Bánffy-díjas előadóművész, producer, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke és a Latinovits Emlékmű Alapítvány kuratóriumi elnök.

Nevezni az alábbi linken lehet:

https://forms.gle/BT9REB2mGf8vtshHA

 

A nevezési határidő 2022. május 01.

 

A verseny nevezési feltételei a www.vers.hu/bujtorfilmfesztival oldalon találhatók, az aktuális információkat a Bujtor István Filmfesztivál facebook oldalán olvashatják (facebook.com/bujtoristvanfilmfesztival).

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Tegyünk együtt a gyermekekért!
A közelmúltban tartották a Tűzcsiholó Egyesület Tegyünk együtt a gyermekekért! című konferenciáját Budapesten, a Magnet Közösségi Házban. Az egyesület…

További cikkek

VÉRADÁSOK
Borsod – Abaúj - Zemplén vármegye – április 15-21. Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a…