2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Hogyan rendezzünk emlékezetes meglepetésbulit?

Ha jól csináljuk, akkor igazán emlékezetes lesz majd.

Egy kerek évforduló, egy nagy előrelépés az életben, de akár bármilyen speciális esemény nélkül, érzéseink kimutatása is lehet az apropója annak, hogy egy bulit rendezzünk az ünnepelt tudta nélkül. Ilyenkor az első és legfontosabb dolog, hogy bizonyosodjunk meg arról, a főszereplő nem ódzkodik az ilyesfajta ünnepléstől. Azért mert mi jó ötletnek tartjuk, könnyen lehet, hogy az illető hátán a hideg futkos a gondolattól is, hogy a lakásába lépve egy rakás ember rejtőzik a sötétben – ami mondjuk alapvetően egy érthető nézőpont.

Mindenesetre, azután vágjunk csak bele, hogy biztosak vagyunk abban, nem idegenkedik az ötlettől. Vannak olyan típusú emberek is, akik azt érzik, el lettek felejtve – ha nem előttük, hanem titokban zajlik a szervezés –, mások szeretnek mindent kontrollálni, míg olyanok is akadnak, akik türelmetlenül várják például a szülinapjukat, és ha úgy érzik, más nem szervez semmit, akkor nekik kell. Ezeket fontos számításba venni, esetleg néhány információmorzsát is elejthetünk, a hazugság elkerülésével. Ha úgy véljük, rendben lesz a dolog, indulhatnak a fogadások, hogy milyen arcot vág majd, amikor megpillantja az összegyűlteket. De inkább nézzük lépésről lépésre, hogyan juthatunk el eddig a pillanatig.

Az ördög a részletekben rejlik

Semmiképpen se becsüljük alá a részleteket, hiszen egy titkos bulinak ezek a mozgatórugói. Nem mindegy persze, hogy kinek szervezzük az eseményt, ha a gyerekünknek, akkor némileg más a helyzet, mint ha a kedvesünkről, barátunkról van szó. Amikor egy felnőttet szeretnénk meglepni, akkor választhatunk egy beavatottat – kollégát, családtagot, barátot, aki segítségünkre van a szervezésben. Ez azért is jó megoldás, mert úgymond lesz egy beépített emberünk, aki a váratlan helyzetekben is tartja a frontot.

Ügyeljünk arra is, hogy az esemény jellegétől függően adjunk lehetőséget az ünnepeltnek, hogy alkalomhoz illően legyen felöltözve, felkészülve. Ez azt jelenti, hogy például beszéljünk meg például egy mozit a buli elé, így nem éri majd kellemetlenül, hogy nincs az eseményhez öltözve. Mivel a szerettünk számára rendezzük a bulit, mindig arra törekedjünk tehát, hogy ne érje kellemetlenül a titkos rendezvény.

Tervezés és előkészítés

A két legfontosabb és legnehezebb lépés. Természetesen az első dolgunk, hogy kiválasszuk a helyszínt, időpontot és a vendégeket. Határozzuk meg továbbá a költségvetést, illetve ha osztozunk a feladatokon, azokat is konkretizáljuk. Ha szeretnénk tematikus bulit, találjuk ki a részleteket, ahogy az ételeket, italokat is. Beszéljük meg előre azt is, hogy milyen lesz az ünnepelt fogadása.

Szülinap esetén célszerű korábbi időpontot választani, hogy igazán meglepődjön az ünnepelt, és ne érezze úgy, elfelejtették, illetve ne szervezzen keresztbe semmit. Éttermi foglalás esetén célszerű legalább egy hónappal előbb foglalni, hogy biztosan mindenki ráérjen. Az otthoni buliknál mindig legyen egy fedősztori, hogy miért kell máshol lenni, amíg az előkészítés zajlik. Hogy ne keveredjünk gyanúba, a vendégeknek legjobb személyesen szólni, de ha ez nem megoldható, akkor nyomatékosítsuk, hogy nem célszerű elszólni magukat, olyanoknak sem, a kik esetleg nincsenek meghívva. Az álrendezvény segítségével elterelhetjük az ünnepelt figyelmét, amíg a segítőnk, segítőink vagy mi előkészíthetjük a szükséges dolgokat. A dekoráció, az ételek előkészítése néhány órás folyamat, ne felejtsük ki a számításból!

Amikor minden készen áll, akkor az olyan apró részleteken se csússzunk el, mint az elől felejtett cipők, illetve a ház előtt parkoló autók./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…