2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Zombiapokalipszis

Manapság az internetet használó ember valószínűleg nincsen tudatában annak, hogy amikor beír a keresőbe egy szót, és többszáz találatot is lel, amögött milyen komoly léptékű munka rejtőzik – írja a seo101.hu
Pedig az internet, mint információforrás korántsem lenne olyan hatékony az úgynevezett ker esőoptimalizálás nélkül. Mind felhasználói, mind szolgáltatói oldalról.

Hétköznapi esetben maximum bosszankodik az ember, ha nem találja meg rögtön az első oldalon az őt érdeklő információt.

Egy abszurd szituációban mutatjuk be, hogy mennyi minden múlhat azon, hogy a kereslet és a kínálat milyen hamar talál egymásra.

Ülsz a szobádban, a kedvenc fotelodban, kellemes meleg van, a macskád az öledben dorombol, és minden kereknek látszik, amikor egyszer csak félbeszakad a tévéadás, és szörnyűséges nagytotálban elevenedik meg rémálmaid netovábbja… a zombiapokalipszis. A riportert nem is hallod, hiszen a füledben zúg a véred, a torkodon át tolakszik kifelé a szíved, és nem hiszed el, hogy mindez veled történik meg.
Aztán az adrenalinsokk hatására kiélesednek az érzékeid, feláll a szőr a tarkódon, az izmaid ugrásra készen várják, hogy vészhelyzet esetén azonnal tudj reagálni, és bizony secperc alatt lemálik rólad a civilizáció máza.

Elvégre a túlélés a tét.
Vajon mit teszel először?
Elbarikádozod az ajtódat?
Nem jó ötlet, hiszen odakint van az élelmiszer, a víz, és ezenkívül minden más olyan eszköz, amivel megvédheted magad. A cicád aranyos, és puha, meg dorombol, és pöpec vészjelző lehet, hiszen még a kutyáknál is érzékenyebb hallásával körülbelül 7,5 centiméteres pontossággal képes meghatározni bármilyen zaj forrását, és mivel egy született vadász, etetned sem kell, mert bárhol talál magának kaját. Viszont nem tud beszélni, hogy mindezt közölje veled, és végképp nem szegezheted fegyverként egy éhes zombira.
Tehát, mielőtt bezárkóznál, és átadnád magad a rettegésnek, kezdj el gondolkodni. Persze, tudom, hogy most szívesen cserélnél a macskáddal, de mivel ez az opció csak a mesékben lehetséges, rajtad, itt és most, egyáltalán nem segít.

Csa k figyelmeztetésül; ha beleringatod magadat abba a hitbe, hogyha nekiállsz vizet, kaját és a lakásban fellelhető összes szúró-vágó fegyvert felhalmozni az otthonodban, akkor túlélheted a rumlit, nos, akkor ki kell, hogy ábrándítsalak.

Az első legfontosabb dolog – legalábbis az elején-, az, hogy folyamatosan mozgásban kell lenned.

Előbb-utóbb el kell hagynod az otthonodat, hiszen legyen bármilyen biztonságos is, egyedül, egy cicával nem leszel képes megvédelmezni a zombihordáktól. Elvégre csak egy átlagember vagy, és nem szuperhős; egyszer el fog fogyni a kajád, tehát mindenképpen ki kell menned, és ami még biztosabb, egyszer tutira el fogsz aludni, és ha elaludtál… senki nem véd meg sem téged, sem a macskád, sem az otthonodat.
Egyszóval, csak annyi vizet, kaját, ruhát, és tűzszerszámot pakolj össze, amennyit egy strapabíró hátizsákban a hátadon akár futva is elbírsz, de nem akadályoz a mozgásb an, és lehetőség szerint nem ázik át. Értelemszerűen ne tánccipőben indulj útnak.
Miután összepakoltál, hagyd bekapcsolva a tévédet, és amíg van adás, mérd fel, hogy a zombiáradat milyen messze van tőled, közben kapd elő a mobilodat, amíg van hálózat, és kezdj el keresni hozzád hasonlókat.
Mert lesznek, hidd el, hogy lesznek. Ők ugyanúgy keresnek, mint te.
Ne kezdj el ész nélkül kattintgatni, hiszen nem agyatlan zombi vagy, hanem – még-, ember.

A túlélés második szabálya, hogy olyan embereket válassz a csapatodba, akikben feltétlenül megbízol, ám azt is tartsd szem előtt, hogy bármilyen hosszúcombú, édes szőke is a szomszédlány, igen kicsi a valószínűsége, hogy képes lesz megvédeni magát, hát még akkor téged. Nem véletlenül puffogtatják jó száz éve azt a filmes klisét… tudod, amiben a csaj megbotlik egy fűszálban, és miatta éri utol a veszedelem az egész csapatot.
Ja, és ne m utolsósorban mérd fel, hogy te mit tudsz adni a csapatnak. Még az is meglehet, hogy egyáltalán nem válsz hasznára senkinek sem, és tényleg egyedül maradsz a macskáddal.

Ha nem vagy izomember, sem pedig MacGyver, akkor légy te az okosfiú. Ahhoz, hogy agyasként nélkülözhetetlen légy arra van szükséged, ami mindannyiótok túlélését biztosíthatja, és ez az információ.
Hál’istennek olyan korban élünk, amikor az információ, bármilyen információ pár kattintással elérhető. A stratégiád alapja az, hogy a zombik agyatlanok, így jó esetben az internet működni fog. Elvégre a műholdakat nem tudják lezabálni a földkörüli pályáról.
Az ehhez szükséges eszköz első körben egy minél kisebb és könnyebb, de jó minőségű számítógép. Laptop, netbook, notebook, tablet, okostelefon, bármi, ami képes wifi kapcsolatot létesíteni. Ha neked nincs ilyened, akkor cuppanj rá a netre, és keress egy olyan boltot, ah onnan azt megszerezheted.
Mint mondtam, fontos, hogy mindig mozgásban légy, de az is tény, hogy előbb-utóbb szükséged lesz egy jól védhető szálláshelyre, olyanra, amit esetleg napokig is tudtok tartani anélkül, hogy el kéne hagynotok vízért, és élelemért. Hogy erre miért nem felel meg az otthonod? Nos, előfordulhat, hogy az otthonodhoz fűződő érzelmi kapcsolat miatt nem leszel képes megtenni dolgokat. Például, felgyújtani, ha betörtek a zombik, és nincs más megoldás.

Ha összetelefonáltad a csapatod, és sikerült élő kapcsolatot létesíteni a tagok között, kapd elő a gépedet, és kezd el bizonyítani, hogy miért van rád szükségük. Mérd fel, hogy melyek azok a helyek, amelyek szóba jöhetnek ideiglenes támaszpontként. Fontos, hogy a közelben legyen víz, élelem, egészségügyi ellátó, és energiaforrás, esetleg egy benzinkút. Majd később elmondom, hogy ez miért fontos, most vissza az ideiglenes támaszponth oz. Kerüld a nagy, ablakos helyeket, és azokat is, amelyeknek túl sok bejárata van, de tartsd szem előtt, hogy nektek is szükségetek lehet menekülési útvonalra. Az internetről számtalan térképet, tervrajzot le tudsz hívni, tehát munkára fel. Ne feledd, hogy bármi megtörténhet, éppen ezért nem árt, ha mindent feljegyzel magadnak egy noteszbe, illetve szerzel több vízhatlan, nem virtuális térképet is. Legalább annyit, ahányan vagytok. Hogy ilyesmit hol találsz, arra ismét kiválóan alkalmas az internet.

Amire szükséged lehet még, az a fegyver. Mielőtt rákattannál a netre, és nekiállnál fegyverboltokat keresni a gugliban, csak halkan megjegyzem, hogy ne lőfegyvert keress. Igen, tudom, baromi brutál, meg baró, meg berheli a tesztoszteronszinted, de a zombik minden apró zajra beindulnak. Egy-pár lövéssel a nyakadba csődítenél többtucat hordát.
Igen, szomorú tény, de nem árt tudnod, hogyha meg akarod védeni magadat, akkor talán trancsíroznod kell majd. Szóval, nézz körül, hogy honnan tudnál szerezni megfelelő szúró-és vágó fegyvert. A másfélkezes hosszúkard ugyan jó választás lehet, de elég nehéz, és ahhoz, hogy hatékony legyen, nem kevés tudást igényel a forgatása. Bár nem tudhatod, hogy nem veszett-e el benned egy von Lichtenauen, mégis azt mondom, hogy egy machete tökéletesen alkalmas fegyvere-eszköze-szerszáma a gyakorlatlan kéznek. Nehéz terepviszonyok között is jól lehet vele haladni, súlya, mérete ideális, és nem igényel annyi babusgatást, törődést, mint egy kard, és különösebb technikai tudás nélkül is hatékony.

Tartsd észben, hogy nemcsak a zombik az ellenségeid. Hozzád, hozzátok hasonlóan mások is csoportokba tömörültek, ám vészhelyzetben az ismert és általánosan elfogadott szociális és erkölcsi normák olyan gyorsan párolognak el, mint harmat a napon. Hidd el, hogy előbb-utóbb embertársaiddal is m eg kell küzdened a víz és élelemforrásért, tehát ésszerű megoldás elhagyni a várost. Paradoxonnak tűnik, hiszen a városokban rengeteg élelmiszer van felhalmozva, azonban ne feledd el, hogy ezek nagy része finomított, fagyasztott élelmiszer, melyek a rendszer összeomlása után piszok gyorsan elfogynak, vagy megromlanak. Ha be is tároztatok konzervekből, azok túl nehezek ahhoz, hogy szükség esetén magatokkal tudjátok vinni.
Ha tehát túléltétek az első sokkot, ha sikerült kiismernetek a környezeteteket, az ellenségeiteket, és szövetségeseiteket, kihasználva a viszonylagos nyugalmat, nem árt felkészülni a nagy utazásra.

Na, itt jön be a képbe a benzinkút, és természetesen egy jó autó. Ez utóbbinál kivételesen nem a gyorsaság az első szempont, hanem a jó úttartás, a strapabíró karosszéria, és a bivalyerős motor. Tehát, véletlenül se egy sportautót válassz, mert bár piszok gyors, rajtad kívül más nem nagyon fér el benne. A jó választás egy kisebb, zárt rakterű teherautó, vagy négykerék-meghajtásos terepjáró. Lehetőleg ne a legújabb szalonmodellt válaszd, hanem olyat, ami már bevált, és bizonyított. Nem akarok márkákat sorolni, tudod, hogy miről beszélek.
Részletes, és pontos útitervet kell készíteni, menekülő útvonalakat számításba venni, amihez olyan GPS-re lehet szükséged, ami mondjuk nem fél óra alatt tölti be az aktuális pozíciódat, és az onnan kiinduló opciókat, tehát ezt is jól gondold át, nézz körül a piacon, mielőtt döntesz.
Végül, de nem utolsósorban a túléléshez nélkülözhetetlen információk közül az egyik legfontosabb a zombiözönlés pontos helymeghatározása. A világhálón szerencsés esetben fel tudod majd deríteni az elkerülendő és veszélyes, illetve a biztonságosként feltüntetett helyeket, és te magad is készíthetsz egy alkalmazást, amit megoszthatsz másokkal.

Nos , remélhetőleg nem omlik össze az általunk ismert világ, és zombik sem fognak ránk rohanni a következő pillanatban, de tény, hogy egy jól pozicionált cég vagy szolgáltatás gyors elérése határozottan előrébb segít minket a választott utunkon, és egy vállalkozás számára is előnyös, ha minél hamarabb eljut a fogyasztóihoz.
Feltéve, ha időben megtalálják egymást.

Forrás: www.SEO101.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek