2022. 05. 29. vasárnap

Magdolna
1 EUR 393 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Wekerle Sándor könyvtárbővítési pályázat, 2020

Wekerle Sándor könyvtárbővítési pályázat, 2020

A TINTA Könyvkiadó pályázatot ír ki iskolai és közkönyvtárak bővítésére, könyv- és szótárállományuk gyarapítására 50%-os kedvezményes pályázati áron

A pályázat célja


A magyar könyvtárak ellátása a magyar nyelv új, korszerű szótáraival. Egy reprezentatív felmérés eredménye azt mutatja, hogy a hazai könyvtárak túlnyomó részében sajnálatos módon csak több évtizedes, elavult magyar szótárak találhatók. Ezek a régi, korszerűtlen szótárak nem tükrözik szókincsében gyorsan változó nyelvünk mai állapotát, alkalmatlanok az anyanyelvi kompetencia hatékony fejlesztésére. A TINTA Könyvkiadó, mint a magyar egynyelvű szótárak legnagyobb kiadója, átérezve felelősségét pályázatot ír ki, hogy a magyar közoktatásban széles körben elér-hetőek legyenek a magyar nyelv mai állapotát leíró új szótárak. A TINTA Könyvkiadó szótárai közül többet a Magyar Tudományos Akadémia Szótári Munkabizottsága Kiváló Magyar Szótár díjjal tüntetett ki.

A pályázható könyvek, szótárak listája
:

1. Anyanyelvi felmérők az 5. évfolyam számára (Újdonság) 2. Anyanyelvi felmérők a 6. évfolyam számára (Újdonság) 3. Anyanyelvi felmérők a 7. évfolyam számára (Újdonság) 4. Anyanyelvi felmérők a 8. évfolyam számára (Újdonság) 5. Anyanyelvi felmérők a 9-10. évfolyam számára (Újdonság) 6. Anyanyelvi felmérők a 11-12. évfolyam számára (Újdonság) 7. Helyesírási munkafüzet 8. Helyesírási munkafüzet az 5. évfolyam részére 9. Helyesírási munkafüzet a 6. évfolyam részére 10. Helyesírási munkafüzet a 7. évfolyam részére 11. Helyesírási munkafüzet a 8. évfolyam részére 12. Szóalaktani elemzések 13. Szófajtani és szószerkezeti elemzések 14. Mondattani elemzések (Újdonság) 15. Mondatelemzési feladatok 1. (Újdonság) 16. Gyakorlati szövegalkotási munkafüzet 17. Magyar szókincsteszt munkafüzet 18. Népies szólások, közmondások és életbölcsességek enciklopédiája (Újdonság) 19. Szín-játszó-tér (Újdonság) 20. Szólások (Ismét kapható) 21. Közmondások (Ismét kapható) 22. Szinonimák (Ismét kapható) 23. Tulajdonságszótár (Ismét kapható) 24. Magyar szókincsbővítő diákszótár 25. Magyar értelmező alapszótár diákoknak 26. Első magyar sznobszótár (Ismét kapható) 27. Magyar-angol orvosi szótár (Újdonság) 28. Angol-magyar nagy kollokációszótár (Újdonság) 29. Angol-magyar nagy szlengszótár Felnőtt tartalom! (Újdonság) 30. Phrasal verbs magyar-angol szótár (Újdonság) 31. Emelt szintű angol nyelvtan gyakorlatokkal (Ismét kapható) 32. Sherlock Holmes (Ismét kapható) 33. Shakespeare-mesék 34. Latin-magyar közmondásszótár (Újdonság) 35. Top 2000 román-magyar szótár (Újdonság) 36. Top 2000 magyar-román szótár (Újdonság) 37. Olasz közmondások (Ismét kapható) 38. Magyar hímzésminták kifestőkönyve 39. Szent Biblia

A pályázat kiírójának, a TINTA Könyvkiadónak kötelezettségvállalása


A TINTA Könyvkiadó kötelezettséget vállal, hogy a pályázó által megpályázott könyvek teljes árának felét 3,5 millió Ft-ig támogatásként átvállalja, minden könyv esetében a készlet erejéig.

A pályázat érvényességi köre


A pályázaton részt vehet minden könyvtár és alsó-, közép-, felsőfokú tanintézet, az intézet alapítványa, ill. fenntartója.

A pályázati kedvezmény alsó és felső határa


Egy könyvtár, intézmény vagy alapítvány 15 000 és 200 000 Ft közötti támogatást igényelhet. A pályázat csak abban az esetben érvényes, ha a megpályázott könyvek pályázati ára eléri a 15 000 Ft-ot.

A pályázat időtartama


A Wekerle Sándor könyvtárbővítési pályázatra 2020. október 5-től 2020. november 15-ig folyamatosan nyújtható be pályázat. A pályázat kiírója a határidőn túl beérkező pályázatokat nem fogadja el.

A pályázat lebonyolítása


A pályázaton induló könyvtár, intézmény vagy alapítvány a pályázat kiírásában szereplő könyvek közül az arra rendszeresített pályázati adatlapon megpályázza a beszerezni kívánt kiadványokat. A kitöltött pályázati adatlapot e-mailben eljuttatja a TINTA Könyvkiadóba. A pályázat kiírója folyamatosan, de legkésőbb 2020. november 30-ig elküldi a megrendelt kiadványokat az intézménynek, elhelyezve a csomagban a 15 napos fizetési határidővel kiállított átutalásos számlát. A számlát a pályázó továbbítja a pénzügyi illetékesnek. A pályázat kiírója postázási és csomagolási költséget nem számol fel.

A pályázatról és a pályázható könyvekről részletes ismertető olvasható a www.tintakiado.hu honlapon.
A pályázati felhívás és a pályázati adatlap letölthető a www.tintakiado.hu/palyazat elektronikus címről is.

A Wekerle Sándor könyvtári állománygyarapítási pályázaton megpályázható könyvek listája:
(A könyvekről részletes leírás található a www.tinta.hu honlapon)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Most, hogy újra nyitnak a mozik, Ideje moziba menni címmel rendez országos fesztivált a Cirko Film magyar filmforgalmazó cég 2021. május 27. és 30. k…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum