2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Videókedvencek 2011-3

A harmadik műalkotásra (és itt jogos a kifejezés!) egy jól sikerült reklámfilmeket bemutató netes cikk olvasói kommentje révén bukkantam rá anno. Úgy vezette fel a dolgot, hogy „a legjobb reklám”. És tényleg – biztos, hogy minden idők legemlékezetesebb kereskedelmi célú klipjei között van, így őrizhetjük meg örökre.
Valójában egyszerű alapötlet kibontásáról van szó; igaz, ma is szükség lesz minimális angol tudásra. De csak annyira, hogy a „W” betűvel kezdődő szó mit jelent*. Szerintem mindenki tudja.
Merthogy a lényeg: nem véletlenül hívják az apró sztori főszereplőjét Mister W-nek… És nem is kell értenünk, mit mond a felvezető „állásinterjú” (vagy pszichiátriai kezelés?) során: arckifejezéséből, hangszínéből nagyjából kikövetkeztethető. És a végén a egyszerű, ám annál eredetibb és megkapóbb „poén” visszamenőleg tényleg mindent érthetővé tesz. Ez az a reklámfilm, amit nem egyszer néz meg az ember. Nos, így a Youtube-ra feltéve akárhányszor megtehetjük.
Balogh Attila

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…