2022. 05. 17. kedd

Paszkál
1 EUR 386 HUF
1 GBP 454 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Váratlan hideg esetén jó, ha kéznél vannak ezek a készülékek

Váratlan hideg esetén jó, ha kéznél vannak ezek a készülékek

Az olajradiátorokkal akár szobákat is fel lehet fűteni

Tavasszal, amikor már sokan nem használják az állandó fűtést, az éjszakai időszakban még szükség lehet egyes helyiségek felfűtésére. Ilyenkor fontos szerep hárul a mobil fűtőkészülékekre, így például az olajradiátorokra, vagy a konvektorokra. „Az elektromos fűtőkészülékek alacsony árfekvésük és a hatékony fűtési képességeik miatt számítanak népszerűnek idehaza” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor termékmenedzsere.

 

A legkedvezőbb árfekvésű, 10 ezer forint alatti elektromos fűtőkészülékek között sokan keresik az SCF 2003 típusú elektromos konvektort, ami elsősorban a nagy, 2000 wattos teljesítményének, valamint keskeny kialakításának köszönhető. A készüléket az egyenletes teljesítmény érdekében hőmérséklet-szabályozó termosztáttal szerelték fel, a biztonságos működésért pedig túlhevülés elleni védelemmel is rendelkezik.

 

Váratlan hideg esetén

Idehaza továbbra is reális alternatívának tekinthetők az olajradiátorok, amelyek nemcsak az első hideg őszi estéken, hanem a hűvösebb tavaszi éjszakák során is jó szolgálatot tehetnek. „A klímaváltozás miatt időjárásunk annyira szélsőségessé vált, hogy a fűtési szezonon kívül gyakrabban fordulhatnak elő az átlagosnál hidegebb napok. Erre jó példa a tavalyi, májusi időjárás, amikor Európa-szerte visszatért a tél” – hangsúlyozta a szakember.

 

Ilyenkor jó, ha kéznél van egy olajradiátor, amely a lehető leghatékonyabban hasznosítja az energiát és még kikapcsolás után is sokáig árasztja magából a meleget. Hatékonyságát jól mutatja, hogy a Sencor SOH 3307BK típusú készülék akár 20 m2-res helyiség felfűtésére is alkalmas. „A Sencor kínálatában 700 – 2500 watt közötti teljesítményű olajradiátorok kaptak helyet. Közös jellemzőjük, hogy túlmelegedés elleni védelemmel vannak ellátva, emellett automatikusan kikapcsolnak, ha valamilyen okból kifolyólag felborulnának” – tette hozzá Sencor termékmenedzsere. A talpukra szerelt kerekekkel pedig könnyen és egyszerűen mozgathatók.

Elektromos konvektor üvegből

Magyarországon még meglehetősen újnak számítanak az okostelefonnal kezelhető üveg konvektorok, de várhatóan egyre többen fedezik majd fel ezen készülékek előnyeit. A Sencor SCF 4200WH elektromos konvektort két speciális tulajdonsága teszi vonzóvá: az egyik a belső ventilátor, amely biztosítja a gyorsabb hőterjedést a készülék belsejében, így az gyorsan és hatékonyan melegíti fel a levegőt. A másik az IP24-es védelem, amely védetté teszi a hősugárzót a bármely irányból érkező vízfröccsenéssel szemben.  „A konvektor az okostelefonos alkalmazás vagy távirányító segítségével előre programozható, így a készülék csak akkor melegíti fel a fürdőszobát, amikor arra valóban szükség van” – tette hozzá Lucza András, a Sencor termékmenedzsere.

 

Az elektromos konvektorok ma már a modern háztartások elengedhetetlen kellékei, hiszen váratlan hideg esetén is segítenek fenntartani a megfelelő komfortérzetet.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Most, hogy újra nyitnak a mozik, Ideje moziba menni címmel rendez országos fesztivált a Cirko Film magyar filmforgalmazó cég 2021. május 27. és 30. k…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum