2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Szimbiózis Info Vonal

A miskolci Szimbiózis Alapítvány a térségben élő fogyatékos emberek védelmében elindítja INFOVONAL-át, melyet a járvány teljes ideje alatt működtetünk.

Jóllehet a Szimbiózis Alapítvány is jelentős erőfeszítéseket tesz az öt bent lakásos intézménye és a további szociális ellátórendszere működtetésének fenntartására,

mégis úgy ítéljük meg a felmerülő igények kapcsán, hogy nagy szükség van a szakszerű segítségre, tanácsadásra.

A fogyatékos személyek az oktatási és szociális intézmények (nappali ellátás) működtetésének felfüggesztésével otthonaikban rekedtek, mely jelentős terhet ró családtagjaik számára.

Továbbá sok egyedülálló és idős szülő van térségünkben, akik fogyatékos gyermeket nevelnek, így ők még veszélyeztetettebbek a járvány ideje alatt.

Az eddigi tapasztaltok alapján a leggyakrabban felmerülő problémák a bevásárlás, gyógyszerbeszerzés, felügyelet biztosítása és egészségügyi szolgáltatások szervezése .

Érzékeljük továbbá, hogy a bezártság, a bizonytalanság és a megszokott rutinok elvesztése krízis helyzeteket okoz ezeknél  a családoknál, melyek megelőzésében és kezelésben is igyekszünk segítséget nyújtani.

A beérkezett megkereséseket igyekszünk a lehető legrugalmasabban és szakszerűen kezelni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek