2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

„Áll a bál” a Herman Ottó Múzeumban

„Áll a bál” a Herman Ottó Múzeumban – Játékra invitáljuk a látogatókat

A Herman Ottó Múzeum tettre készen várja, hogy újból megnyithassa kapuit. Amíg erre nincs lehetőség, igyekszik az online térben megszólítani a látogatókat úgy, hogy ezeken a platformokon is érezzék a múzeum varázsát.

Ezen időszak központi témája a farsang. Mivel a múzeum számos küldetése közül az egyik legfontosabb az ismeretek átadása, így régész, történész, néprajzos munkatársaink a maguk tudományterületéről járják körbe a farsang és a maszkviselés hagyományait, keletkezéstörténetét. Ezen érdekfeszítő cikkek az alábbi linken érhetőek el: https://hermuz.hu/homline-farsang/

Mivel ez az ünnep hagyományait tekintve egy vidámabb esemény, így Felemás Farsang néven, múzeumunk Képtárának népszerűsítése céljából egy interaktív játékot szerveztünk.

A játékfelhívásunk bevezetője a következő: Van kedved életre kelteni a miskolci Herman Ottó Múzeum Képtárának portréit? Szeretnél a Képtár lakóinak bőrébe bújni, még ha csak félig is? Szeretnéd megnézni magad, hogy festesz, mint Flóra, a tavasz szimbóluma? Tudsz azonosulni Csontváry öreg halászának arckifejezésével? Esetleg egy múlt századbeli asztalossá vagy egy nagy szakállú főúri nemessé változnál?

Most mindezt megteheted, ráadásul értékes nyereményeket nyerhetsz vele!

A részletes játékleírást a következő linken megtaláljátok: https://hermuz.hu/felemas-farsang/

Kollégáink megoldásait az elmúlt egy hétben megosztottunk mintaként a Facebook oldalunkon, hogy az érdeklődők ihletet merítsenek az alkotásokhoz. Azóta a pályázatok folyamatosan érkeznek, amelyeket a mai nap során közzéteszünk, ezzel elindítva a közönségszavazást.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ha lemaradtál vagy kimaradtál
Bizonyára sokan vannak azok, akik a február 15-i megadott határidőig nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, most mégis úgy döntenek, hogy szeptem…

További cikkek