2022. 01. 24. hétfő

Timót
1 EUR 358 HUF
1 GBP 428 HUF

Új eszköz a koronavírus elleni küzdelemben

Az új koronavírus (SARS-CoV-2) aktivitását több mint 91 százalékos hatékonysággal gátolta meg egy speciális technológia. A vizsgálatot Franciaországban, független laboratóriumban hajtották végre, hitelesítve, hogy a hatás tartósnak bizonyult*.

A vizsgálat elvégzéséhez a szakemberek egy Panasonic Etherea CS-Z25VKEW típusú légkondicionáló készüléket telepítettek egy tesztfülkébe. Ezt követően egy SARS-CoV-2 vírust tartalmazó oldattal átitatott gézlapot helyeztek el a 6,7 m3 légterű szobában, a nanoe X technológiát alkalmazó légkondicionálótól közel 1 méteres távolságra. 24 órán át működtették a készüléket, kitéve ezzel a gézlapot a szabadalmaztatott technológia hatásainak. Érdekesség, hogy 24 óra elteltével a technológia gyakorlatilag teljesen semlegesítette (99,7%-ban) a gézlapon található koronavírus oldatot.

Mindez a nanoe X technológiának köszönhető, amelynek lényege, hogy összegyűjti a levegőből a szabad szemmel nem látható nedvességet, amelynek felhasználásával „vízburokba burkolt hidroxilgyököket” állít elő a légkondicionáló működése közben. A hidroxilgyökök egyik legfontosabb ismertetőjegye, hogy gátolják a szennyező anyagok – például bizonyos baktériumok és vírusok – szaporodását. Ugyanakkor fokozottan oxidatív hatásúak, ezért rövid ideig fejtik ki hatásukat. A nanoe X technológia, az apró vízrészecskékbe burkolt hidroxilgyökökkel jóval hosszabb ideig tudja kifejteni a „vírussemlegesítő” hatását. Emellett a hidroxilgyökök nagyobb távolságra képesek eljutni, ezért nemcsak a levegőben, hanem a különféle felületekre tapadó vírusokkal és baktériumokkal szemben is hatásosak lehetnek.

Annak érdekében, hogy szerte a világon egészségesebb környezetet biztosíthasson az emberek számára, a Panasonic folyamatosan kutatja a nanoe X technológia további felhasználási lehetőségeit. Ezzel is csökkenteni szeretné a légszennyezéssel kapcsolatos lehetséges kockázatokat – ideértve az új, patogén mikroorganizmusok okozta szennyezés kockázatát.

A Panasonic már 1997 óta, vagyis több mint 20 éve végez kutatásokat a nanoe X technológiával kapcsolatban, és számos területen igazolta annak hatékonyságát, ideértve bizonyos patogén mikroorganizmusok (baktériumok, gombák és vírusok), illetve allergének hatásának gátlását azáltal, hogy biztosítja az emberi szervezetre káros, 2,5 mikron méretű finomszemcsés anyagok lebontását.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Oltási akció
Az omikron vírusvariáns már Magyarországon is erőteljesen terjed, várhatóan tovább emelkedik a fertőzöttek száma. Ez a vírusvariáns rendkívül fertőzők…

További cikkek

Palócleves
Hozzávalók: 75 dkg hús /lehet sertés és marha is/ 75 dkg zöldbab 50 dkg burgonya 4 evőkanál olaj 1 púpozott evőkanál liszt 2 dl tejföl …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum