2024. 06. 26. szerda

János, Pál
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Négy gyermek, nyolc unoka és kilenc dédunoka

Ennyi boldog utód köszöntötte a 95. születésnapját ünneplő Dienes Károlyt Kazincbarcikán.

Még az Osztrák-Magyar Monarchia idején született Karcsi bácsit a jeles alkalomból a városvezetés nevében Szitka Péter polgármester is felköszöntötte, majd átadta a magyar kormány oklevelét.
A gyönyörű kort és teljes életet megélt Dienes Károly a mezőgazdaságban dolgozott, mert szüleit segítve nem volt lehetősége felsőfokú végzettséget szerezni. Ám – ahogy mondta – gyermekein keresztül valamennyi vágya teljesült, hiszen ők már egyetemen tanulhattak és mindnyájan diplomával, majd sikeres karrierrel ajándékozták meg édesapjukat.
Karcsi bácsi szerint a hosszú élet titka a mértékletességben és az Istenbe vetett hitben rejlik. Vallásosan éli mindennapjait, és imáiba minden alkalommal belefoglalja a kazincbarcikai városlakók sorsát is. Szellemi frissességét versek írásával és sok-sok olvasással őrizte meg, pozitív életszemlélete pedig – saját elmondása szerint – az őt körülölelő családi harmóniának köszönhető.
S hogy a már 95 éves „Papának” még napjainkban is mennyire jó a memóriája, ezt a vendégek is megtapasztalhatták, ugyanis mind a nyolc unoka és kilenc dédunoka név- és születésnapját könnyedén felsorolta.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek