2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • Egészség portré: Polyák Lilla, Mahó Andrea, Szabó Győző, Miller Zoltán!

Egészség portré: Polyák Lilla, Mahó Andrea, Szabó Győző, Miller Zoltán!

Polyák Lilla: „Igyekszünk bio módon táplálkozni – normális kereteken belül. Megválogatjuk, hogy miket eszünk – nagyon kevés húst fogyasztunk -, én időszakosan egyáltalán nem eszem húst.

Amikor igen, akkor főként halat, és fehér húst. Van a környékünkön egy nagyon jó Biobolt, ott szoktunk vásárolni. Ami nálunk nagyon nagy dolog: Mi mindig gabona magokat vásárolunk – mindenfélét lehetőség szerint -, és van itthon egy pici malmunk, ami akkora mint egy kávédaráló, és abban őröljük frissen a lisztet, és abból sütünk.

Ki szoktam időszakosan azt is próbálni, hogy megpróbálok úgy főzni, hogy nem használok állati eredetű fehérjét – ez nagyon jól tisztítja, és lúgosítja is a szervezetet. Bioboltban például remek szójatejfölt, szójatejszínt, rizstejet, különböző növényi tejeket, növényi sajtokat lehet kapni, vagy gabonakolbászt – amivel nagyon jól lehet ízesíteni, és főzni.

A zsíros húsokat már gyerek koromban is igyekeztem kikerülni, de akkor az még nem volt tudatos. Amikor elkezdtünk külföldön dolgozni – majdnem három évig voltunk Németországban, Ausztriában -, akkor ott az egészséges táplálkozás már tíz évvel ezelőtt sokkal előbbre járt, és mi ott ismerkedtünk meg vele. Amikor haza költöztünk, akkor megpróbáltuk ezeknek az alapelveknek a mezsgyéjén elindítani az életünket, és azután amikor megszülettek a gyerekek, akkor ez még fontosabbá vált, hogy rájuk is
próbáljunk meg annyira, amennyire lehet odafigyelni. Elhatározás kérdése, de azon túl, én nagyon szeretem azokat az ételeket, amiket mi elfogyasztunk.”

Mahó Andrea: „Nagyon szeretem a zöldségeket, a karfiolt, a brokkolit, a zöldbabot, borsót, kukoricát, és mellé egy kis pipi husit. Nagyon gyakran járok természetgyógyászhoz, megpróbáljuk elkerülni a betegségeket – mindig nagyon vigyáz rám, akupunktúrával kezel. Hetente szoktam járni hozzá legalább egyszer, és természetesen vitaminokat is kapok tőle, amiket rendszeresen szedek – ő mindig tudja, hogy éppen milyen vitaminra van szükségem. Először megvizsgál, és utána úgy szúrja a tűket a fülembe, hogy
éppen aznap mire van szükségem. Ilyenkor hanyatt fekszem, és alszom egy jót.” Itt meghallgatható:
http://www.sztarportre.hu/index.php?halgasde=ld-id-326


Szabó Győző
: „Azt csinálom reggelente, hogy még este egy evőkanál lenmagot leforrázok vízzel, reggelig hagyom állni, akkor fel kell keverni – mert kicsit nyákos valami lesz belőle -, és ezt úgy ahogy van, egy húzásra megiszom. Semmi íze nincs, viszont nincs az a kávé, amelyik pótolni tudja ezt – azt érzem, hogy feltölt. Egész fura energiát, és töltöttséget ad ez a lenmagos reggeli.

A másik, amit napközben szoktam magammal vinni – egy termoszban: Reggel lereszelek gyömbért, hozzá citromlevet, ezt leforrázom – ezt a lúgosítás végett viszem magammal, és kortyolgatom napközben – hogy ne legyen savas a szervezetem. Az emberek hetven százalékának túl van savasodva a szervezete, és ez nagyon sok problémát okozhat.

Gyümölcsöt ettem reggel – a kedvencem a mandarin -, ebédre pedig halat. Tegnap is halat ebédeltem – nagyon finom makrélát -, és hozzá olívát, articsókát, ecetes befőtt hagymát. Addig eszem, amíg meg nem szűnik az éhségérzetem – amíg éhes vagyok. Azt az érzést nem szeretem, amikor tele vagyok.”


Miller Zoltán:
„Lassan már három évvel ezelőtt elkezdtem változtatni az életformámon, életstílusomon – éreztem, hogy gyökeres változásra van szükségem. Nagyon komoly táplálék kiegészítőket fogyasztok napi szinten, amik a vitamin, ásványi anyag, mikrotápanyag bevitelt elősegítik. Az eredmény abban mutatkozik, amit az ember a környezetében tapasztal: Aki sminkel, azt mondja, hogy milyen szép állapotú a bőröm… Három-négy, vagy akár öt-hat évvel ezelőtti önmagam nyertem vissza 38 évesen. Váczy Károly
mondta egy előadásán – és ez nagyon megragadt bennem: Nem mindegy, hogy az ember templomként, vagy fészerként kezeli azt a testet, amit kapott.

Az étrendemből szinte teljesen eltüntettem a cukrot, a sót, a lisztet, és a tejtermékeket. Most kezdtem visszatérni a húsra két-három hónapja, mert előtte majdnem egy évig nem ettem egyáltalán. Ha valamiért megkívánom – és az nem valamilyen brutális kivitele a húsnak -, akkor eszem. Az ember, ha bemegy valahova, ott is azért ki lehet választani azt, ami valószínűsíthetően a legkevésbé kártékony a szervezetnek.”

A teljes beszélgetés ide kattintva meghallgatható:
http://www.sztarportre.hu/index.php?halgasde=ld-id-326

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az utolsó pillanatban változtatott életén Peller Károly. Előszőr a térdei mondták fel a szolgálatot, aztán cukorbeteg lett. Hét évig rombolta a szerve…

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …