2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Mire terjed ki a casco biztosítás? Milyet érdemes kötnöd?

Mire terjed ki a casco biztosítás? Milyet érdemes kötnöd?

A casco biztosítás mindig is csak a második helyen fog szerepelni az autónkra köthető biztosítások népszerűségi listáján. Azonban ez nem csoda, mivel amíg nem változtatnak a szabályozáson, addig a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) meg fogja előzni. Ugyanakkor ez nem jeleti azt, hogy a casco egy másodrangú biztosítás lenne. Sőt, bizonyos értelemben még magasabb rangú is, mint a KGFB. Nézzük, miért is jó, ha van, és milyet érdemes neked kötnöd!

Mire terjed ki a casco?

A sima kötelező gépjármű-felelősségbiztosításnál sokkal széleskörűbb kiterjedése van a casco biztosításnak. Kiterjedhet tűzeset során károsult alkatrészekre és tartozékokra, elemi kárra, robbanásra, villámlásra, földrengésre, de még akár mélygarázs összeomlására is. Emellett akár a lopásból eredő károkat vagy a törési károkat is megtérítheti a casco, ha balesetben következtek be. Ugyanígy biztosított lehet a szélvédő is, ha baleset során törik be.

De mindezek mellett olyan káreseményekre is kiterjed a casco, mint az ismeretlen személy által végzett szándékos károkozás. Bár elég hosszú a lista, közel sem soroltam fel mindent. Te fogod eldönteni, hogy mely biztosító szerződését írod alá, látva a feltételeket és hogy mire fizet a biztosító pontosan.

Melyik a legjobb casco biztosítás?

Amelyiket megkötöd. Hogy miért írom ezt? Egyszerűen azért, mert ha nincs casco biztosításod, akkor hiába történik valamilyen káreseményed, amire fizethetne a casco, sajnos nem fog. Így ilyen esetben te állod a teljes költséget.

Nagyon fontos, hogy ne csak azt nézd, hogy mely biztosítónál mennyit kell fizetni, vagy hogy eleve a casco mennyibe kerül! Egy esetleges káresemény esetén a biztosító által fizetett összeg fényévekkel több, mint amit biztosítási díjként befizettél. Fontos szem előtt tartani, hogy ahány biztosító, annyi biztosítás. Azonban online összehasonlíthatod a casco biztosításokat, így ki tudod választani a számodra legmegfelelőbbet. És akár a fenti linken, az expresszkolcson.hu segítségével már online el is tudod indítani a casco biztosítás megkötését.

Melyik számodra a legjobb biztosítás?

Ahhoz, hogy a fenti linken valóban jól össze tudd hasonlítani a biztosításokat, egy valamire kell figyelned: a te igényeidre! Ez lesz az alapja mindennek, mert hát csak azért kötsz casco biztosítást, hogy biztosítva legyél arra a káreseményre, amitől tartasz. Nincs igazam? Ha pedig több biztosítót is találsz, akinek a casco biztosítása megfelel számodra, több minden alapján dönthetsz. Egyrészt dönthetsz a szerint, hogy mennyire tartod megbízhatónak az adott biztosítókat. Másrészt pedig nyilván lesz egy casco biztosítási díj, ami szintén mérvadó lehet.

Ha úgy érzed, megtaláltad a számodra megfelelő biztosítást, és megfizethetőnek is tartod, akkor nyert ügyed van. Ezt a biztosítást megkötve sokkal nagyobb anyagi biztonságban érezheted magad az autódat vezetve./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek