2021. 12. 7. kedd

Ambrus
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Minek köszönhetik elsöprő sikerüket az animációk?

Minek köszönhetik elsöprő sikerüket az animációk?

A mai napig, ha csak meghalljuk Plútó, Mickey vagy Donald kacsa nevét, legbelül egy kicsit elmosolyodunk mindannyian. Hiszen ezek a legendás karakterek legtöbbünk számára már-már közeli ismerősök, a szerethető személyiségük miatt szinte barátként tekintünk rájuk.

Immáron 200 éves múltra tekinthet vissza az animáció készítés iparága, amelynek a népszerűsége és sikere mind a mai napig töretlen. Ennek apropóján rövid bejegyzésünkben azt fogjuk megvizsgálni, hogy egész pontosan minek is köszönhetik elsöprő sikerüket az animációk?

Mesefigurák, mint kulcsszereplők

A különféle archetípusokat megformáló mesefigurák azok, akiknek a karakterével és személyiségével azonosulni tudunk. Ők segítenek nekünk megérteni a történetet, és minél inkább kötődni tudunk hozzájuk, annál sikeresebbnek titulálhatjuk magát az animációt.

Ezt a folyamatot tovább erősítheti, ha minél több közös tulajdonságot tudunk felfedezni magunkban, illetve a történet szereplőjében. De legalább ennyire meghatározó lehet a mesefigurák által viselt ruházat, az öltözék és a fizimiska is.

Az animációs videók evolúcióját tekintve a 200 év leforgása alatt megannyi kísérleti műfaj fejlődött ki, hogy aztán kulturális szempontból meghatározóvá váljon.

Szórakoztatás és edukáció

Az animációk lényege a karakterek segítségével történő szerethető és innovatív kommunikáció. Ennek a műfajnak köszönhetjük azokat az élményeket, melyeket Vuk, Kukori vagy Hófehérke történetei ajándékoztak nekünk.

2010-re datálható annak az ideje, amikor a szórakoztatást célzó videók mellett elkezdtek megszületni az edukációs célzatú animációk és kisfilmek. A legnagyobb vállalatok és márkák már ekkor felismerték a bennük rejlő hihetetlen potenciált.

Ennek köszönhetően egyre többen kezdték el alkalmazni őket az identitásuk alakításához, hogy ezzel is segítsék az eredményes kommunikációt és a sikeres employer branding építést.

Minek köszönhetik tehát elsöprő sikerüket az animációk?

Legyen a termékünk vagy szolgáltatásunk akármilyen komplex, animációval a lényege 2 percben összefoglalható, méghozzá bárki számára érthető formában.

Ebben a szellemiségben készít akár egyedi videókat megbízói számára az Animáció.net munkatársai is. A folyamat a karakterek megrajzolásával kezdődik, a mozgások formálásával folytatódik, és a hátterek megalkotásával ér véget, méghozzá egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett számítógépes szoftver segítségével.

Oktató, valamint magyarázó videók esetében a figyelem elterelése hiba lenne, ezért a mozgások kidolgozása kevésbé részletes. A kevesebb néha több elven az elsődleges cél az, hogy a megfogalmazott üzenet sikeresen jusson el a fogyasztóhoz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Most, hogy újra nyitnak a mozik, Ideje moziba menni címmel rendez országos fesztivált a Cirko Film magyar filmforgalmazó cég 2021. május 27. és 30. k…

További cikkek

Hirdetés

Friss hírek

Hirdetés

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum