2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Minek köszönhetik elsöprő sikerüket az animációk?

Minek köszönhetik elsöprő sikerüket az animációk?

A mai napig, ha csak meghalljuk Plútó, Mickey vagy Donald kacsa nevét, legbelül egy kicsit elmosolyodunk mindannyian. Hiszen ezek a legendás karakterek legtöbbünk számára már-már közeli ismerősök, a szerethető személyiségük miatt szinte barátként tekintünk rájuk.

Immáron 200 éves múltra tekinthet vissza az animáció készítés iparága, amelynek a népszerűsége és sikere mind a mai napig töretlen. Ennek apropóján rövid bejegyzésünkben azt fogjuk megvizsgálni, hogy egész pontosan minek is köszönhetik elsöprő sikerüket az animációk?

Mesefigurák, mint kulcsszereplők

A különféle archetípusokat megformáló mesefigurák azok, akiknek a karakterével és személyiségével azonosulni tudunk. Ők segítenek nekünk megérteni a történetet, és minél inkább kötődni tudunk hozzájuk, annál sikeresebbnek titulálhatjuk magát az animációt.

Ezt a folyamatot tovább erősítheti, ha minél több közös tulajdonságot tudunk felfedezni magunkban, illetve a történet szereplőjében. De legalább ennyire meghatározó lehet a mesefigurák által viselt ruházat, az öltözék és a fizimiska is.

Az animációs videók evolúcióját tekintve a 200 év leforgása alatt megannyi kísérleti műfaj fejlődött ki, hogy aztán kulturális szempontból meghatározóvá váljon.

Szórakoztatás és edukáció

Az animációk lényege a karakterek segítségével történő szerethető és innovatív kommunikáció. Ennek a műfajnak köszönhetjük azokat az élményeket, melyeket Vuk, Kukori vagy Hófehérke történetei ajándékoztak nekünk.

2010-re datálható annak az ideje, amikor a szórakoztatást célzó videók mellett elkezdtek megszületni az edukációs célzatú animációk és kisfilmek. A legnagyobb vállalatok és márkák már ekkor felismerték a bennük rejlő hihetetlen potenciált.

Ennek köszönhetően egyre többen kezdték el alkalmazni őket az identitásuk alakításához, hogy ezzel is segítsék az eredményes kommunikációt és a sikeres employer branding építést.

Minek köszönhetik tehát elsöprő sikerüket az animációk?

Legyen a termékünk vagy szolgáltatásunk akármilyen komplex, animációval a lényege 2 percben összefoglalható, méghozzá bárki számára érthető formában.

Ebben a szellemiségben készít akár egyedi videókat megbízói számára az Animáció.net munkatársai is. A folyamat a karakterek megrajzolásával kezdődik, a mozgások formálásával folytatódik, és a hátterek megalkotásával ér véget, méghozzá egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett számítógépes szoftver segítségével.

Oktató, valamint magyarázó videók esetében a figyelem elterelése hiba lenne, ezért a mozgások kidolgozása kevésbé részletes. A kevesebb néha több elven az elsődleges cél az, hogy a megfogalmazott üzenet sikeresen jusson el a fogyasztóhoz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szeretné megajándékozni a párját egy jól időzített romantikus ajándékkal? Randevúról, udvarlásról, esetleg egy évfordulóról van szó? Egy érzelmes megl…

További cikkek