2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Mit érdemes tudni a Virando elektromos fürdőszobai radiátorról?

Mit érdemes tudni a Virando elektromos fürdőszobai radiátorról?

Az elektromos fürdőszobai radiátorokkal szemben napjainkban rengeteg szabványnak kell eleget tenni. Nyugodtabban használja az ember akkor, ha a szabványokat betartva gyártja le a szóban forgó vállalat a fürdőszoba fűtésére alkalmas radiátorokat. Így azzal a vállalattal szívesen lépnek kapcsolatba az ügyfelek, mert tudják, nincs semmi veszítenivalójuk.

Milyen követelményeknek kell eleget tenni ma Magyarországon?

Az egyik legfontosabb szabvány az IP 24 nevet viseli. Ez annyit tesz lefordítva, hogy a fröccsenés ellen védelmet nyújt, így a fürdőszobai használatra is ajánlottak a Zehnder elektromos fürdőszobai radiátorai. Az IP 24 szabvány szerint készült radiátorok kettős szigetelésűek, nem igényelnek földelést, illetve, ha rájuk fröccsen a víz, nem fog bejutni a fűtőtestbe.

Hogyan érdemes felhelyezni az elektromos radiátort a fürdőszobában?

A radiátort minimum 60 cm-re tegyük a csaptelepektől. Ez IP 24 előírás! A padlószinttől az elfogadott elhelyezési magasság se lépje túl a 15-20 cm-t. Mivel a fürdőszobában magasabb hőfokot várunk el (kb. 26-28°C), magasabb fűtésteljesítménnyel érdemes számolni. A jól megtervezett fürdőszobai radiátor a legalacsonyabb külső hőmérsékletnél is megfelelő szinten tartja a belső hőmérsékletet, és gyorsan felfűti a helyiséget.

Zehnder, a fűtőtestet gyártó specialista

Már közel negyven éve, hogy a Zehnder fűtőtesteket gyárt a fürdőszobai helyiségekbe is. Széles kínálatának köszönhetően a választás csak az ízlésén múlik, de elsőre nincs egyszerű dolgunk, mert több, mint harminc fürdőszobai fűtőtest modell közül kell rábökni a megfelelőre. A hagyományos megjelenésű kivitelek már megtalálhatóak megfizethető 18-20 ezer forintos áron is, de ha valami extravagáns modellt vásárolnának meg, annak az ára már 200-300 ezer forint is lehet.

A Hagyományos megjelenésű Virando

Hagyományos megjelenésű a Virando, amelyet tizenegy különböző méretben lehet megvásárolni: az íves kialakítású változatot, valamint az egyenes modellből tizenöt méret kapható. A forma és a méret nem minden, a Virando színes változatokban is elérhető. Ha nem elektromos változatot vásárolnánk, abban az esetben krómozott felületűt is minden további gond nélkül szállítanak.

Elektromos változatában három méretben érhető el, melyekben a fűtőbetét gyárilag be van építve, és kezelőegysége időzítve programozható. A gyárban beszerelt fűtőbetét mellett feltöltik hőátadó folyadékkal. A fűtőbetétet kézi vezérléssel vagy okostelefonra telepített applikációval, Bluetooth kapcsolaton keresztül szabályozhatjuk. Fűtés idejére gyors-felfűtő funkció érhető el, ilyenkor a radiátor két órán keresztül maximális teljesítménnyel megy. A Virando modellek érzékelik a szellőztetést, így télen a fűtést nem kapcsolja be akkor sem, ha időre van állítva. /X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…