2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • Megyei házassági évfordulós ünnepség Arnóton

Megyei házassági évfordulós ünnepség Arnóton

A Miskolc melletti Arnóton, február 14-én, pénteken, 17.30 órától az önkormányzat és a négy történelmi egyház helyi gyülekezete újból megszervezi az ökumenikus házassági évfordulós ünnepséget, immár harmadik alkalommal, a Házasság Hete országos rendezvénysorozathoz kapcsolódva.

A rendezvény helye: evangélikus templom.
Idén azokat a megyékben élő, bármely felekezethez tartozó házaspárokat is várják, akik ebben az évben ünneplik a 25. vagy az 50. házassági évfordulójukat. Jelentkezni az önkormányzat 46/ 500-740-es telefonszámán, vagy az arnot@arnot.hu címen lehet. A településről most is azokat a házaspárokat hívják meg, akik 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, valamint 55 évvel ezelőtt kötöttek házasságot. A házaspárok újbóli egyházi áldásban is részesülhetnek, és egy-egy szép, a település templomait ábrázoló emléklapot kapnak ajándékba. A rendezvény díszvendége az Emberi Erőforrások Minisztériuma családügyekért felelős államtitkára, Soltész Miklós.
Az egyházi szolgálatot Zajacz Ernő római katolikus plébános, Szemerszki Mihály görög katolikus parókus, továbbá Rácsok András református lelkipásztor, valamint Buday Barnabás evangélikus esperes végzi. Az egyházi szertartást követően kulturális műsorszámokra kerül sor, majd a művelődési házban megtartandó szeretetvendégséggel, baráti beszélgetéssel zárul a rendezvény. A klubszobában egy alkalmi, közel 50 darabos könyvkiállítás tekinthető meg, a dr. Üveges István polgármester, a rendezvény ötletgazdája által gyűjtött, esküvőről és házasságról szóló könyvekből, kiadványokból.
Az ünnepség keretében alkalmi fotóbemutatót is rendeznek azoknak a pároknak az esküvői fényképeiből, akik részt vesznek az összejövetelen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek