2024. 06. 25. kedd

Vilmos
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Megtalálták a legjobb óvónénit!

Az amaSole Jóga Stúdió és a Kicsinapraforgók Gyermek és Családi jógaoktató képzés közös pályázatot hirdetett, melyben keresték az ország legjobb óvónénijét!

„Úgy érzed Te vagy a legelhivatottabb óvónő az óvodádban? Szeretnél még fejlődni, hogy még ennél is jobb óvónéni lehess?” szólt a felhívás, amire sok száz pályázat érkezett! A legjobbnak mégis egy bizonyult!

„Két fontos dolgot adhatunk gyermekeinknek: gyökereket és szárnyakat!” írta pályázatában a nyertes, Berzéné Klima Ildikó, aki a XIV. kerületben lévő Mályva Óvodában dolgozik. 28 éve a gyerekeknek él, szíve csücske a mese és a drámajáték, ahol a fantáziák szárnyalhatnak és nincsenek határok. A humor mindenen átsegít, a mosoly semmibe nem kerül elvet vallja. A gyerekek imádják és most még többet adhat nekik, hiszen az amaSole Jóga Stúdió által elnyert pályázaton egy 5 hetes gyermek – és családi jógaoktató képzés boldog nyertese lett. Mely képzésen szerzett tanulmányait az óvódában a gyerekeknek is átadhatja. Nemcsak neki lett így hasznos a képzés, hanem az óvódájuk is fejlődik, hiszen egy képzett gyermekjóga oktatóval gazdagodtak!

Célunk, hogy a mozgáskultúra ilyenfajta elsajátítása már kicsi gyermekkorban is elkezdődjön.

A jóga a gyermekek esetében egy mozgáskultúra egyensúllyal, harmóniával és sok vidámsággal. –  mondta Jakab Adrienn, az amaSole Jóga Stúdió tulajdonosa. Majd hozzátette, – a jóga a gyerekek nyelvére játékos formában lefordított testtartásokról szól, ahol különböző állatokat utánozva átmozgatják testrészeiket, ezzel serkentve a test és a lélek öngyógyító képességét. Igényes időtöltés, amellyel elrepül az idő és végül a sok kicsi arc mosolyogva meséli óra után a szülőnek, óvó néninek, hogy mi mindent tanult. Örülünk, ha segíthetünk és még több helyre eljut a gyermekjóga és a hozzátartozó öröm üzenete.

A gyermekjóga kicsikre gyakorolt jótékony hatásai:

– kapcsolatba kerülnek a belső világukkal, jobban megismerik önmagukat

– nő az önbizalmuk

– segít a figyelemkoncentrációban

– megtanítja őket, hogy könnyedébben kezeljék szorongásaikat, félelmeiket

– elkezdjék megélni az érzelmeiket, kiadják magukból, ne fojtsák el azokat, legyen az pozitív, illetve negatív

– nő az erejük, állóképességük, koordinációs képességük, testük rugalmassága

– megtanulják a helyes, tudatos légzést, mely sok betegségtől óvja meg őket

– megtanulnak ellazulni

forrás: goodnews4umedia

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek